Rainbow Six Siege Halloween evenement is uitgelekt

Voordat ieder seizoen in Rainbow Six Siege te maken kreeg met een nieuw evenement, kwam Ubisoft altijd vanaf 2018 met een evenement rond Halloween aanzetten. Waar eerder dit jaar het jaarlijkse 1 april-evenement opeens niet meer terugkeerde, heeft het er alle schijn van dat Halloween daarentegen wel gewoon weer terug gaat keren. Al zat dat niet op de meest griezelige wijze zijn.

Hoewel nagenoeg het complete jaar al is uitgelekt, bleef het nog ietwat onduidelijk rondom Halloween. Er waren weldegelijk screenshots en diverse video’s gelekt waaruit al enkele skins waren op te maken, op onder meer YouTube, maar niemand was er echt honderd procent zeker van dat de reeds gelekte skins voor Halloween waren.

Nu het omhulsel van de thematische Alpha Pack is uitgelekt, samen met een afbeelding van de map, kan ik bevestigen dat de eerder uitgelekte poppen-skins inderdaad bestemd zijn voor Halloween.

Het evenement gaat onder de naam Sugar Fright en laat tien verschillende operators veranderen in levende poppen. Heel anders ten opzichte van voorgaande jaren, gezien er niet echt een horror thema aan vast zit geplakt. Je zou bijna kunnen stellen dat het om een out of season april fools joke gaat, maar niets is minder waard.

De defensieve operators Castle, Ela, Frost, Pulse en Thermite, samen met aanvallende operators Capitao, Goyo, IQ, Nomad en Zofia krijgen ieder zo’n kostuum en hoofdstuk. Zij zijn ook de enige operators waartussen je de keuze kan maken in de speciale gamemodi.

In deze speciale gamemodi is er tevens maar één ronde, in plaats van de standaard best-of-3. Spelers respawnen echter op een willekeurige plek op de map, waarbij het team met de meeste punten als winnaar uit de bus komen. Al is dat laatste nog niet helemaal zeker.

Het is aannemelijk dat het Halloween evenement Sugar Fright van start gaat op 21 oktober en vervolgens doorloopt tot 4 november, al is hierover nog weinig bekend. Tot die tijd kan je in ieder geval vermaken met onder meer Sam Fisher die naar Rainbow Six Siege is gekomen met de komst van Operation Shadow Legacy.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren