Binnenkort kan je geen eigen Xbox-controller meer ontwerpen

Na het behoorlijke goede nieuws van gisteren dat Xbox het moederbedrijf Zenimax Media heeft overgenomen, waaronder Bethesda Game Studios, Arkane Studios en id Software vallen, komt er toch ook ietwat slecht nieuws vanuit het Xbox-kamp zetten.

Het Xbox Design Lab, de plek waar je al vanaf 2017 geheel gepersonaliseerde Xbox-controllers kan maken met behulp van verschillende kleuren, stijlen en zelfs het gegraveerde tekst, sluit zijn deuren vanaf 14 oktober aanstaande.

Wees niet getreurd, de functionaliteit keert in het jaar 2021 weer in volle glorie terug. Dit allemaal heeft naar alle waarschijnlijkheid te maken met de implementatie van de nieuwe controller die meegestuurd wordt met het nieuwe vlaggenschip van Xbox: de Xbox Series X/S.

Mocht je dus nog een geheel eigen controller Xbox One-controller maken, dan heb je nog de kans om dit te doen tot 14 oktober. Mocht je overigens nog twijfelen om dit te doen, vanwege de komst van de Xbox Series X/S, dan heb ik nog meer goed nieuws voor je. De controller is namelijk gewoon geheel compatibel met de nieuwe consoles, al beschikt deze vanzelfsprekend niet over het nieuwe knopje.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren