Toekomstige Bethesda-games verschijnen mogelijk niet op PlayStation 5

De onthulling dat Xbox het bedrijf achter Bethesda Game Studios, Arkane Studios, id Software en nog vijf andere studio’s heeft opgekocht, slaat in als een ware bom. Nu Phil Spencer heeft bekendgemaakt dat Deathloop en GhostWire: Tokyo voorlopig nog tijdelijke PlayStation 5-exclusives zijn, is het nog maar de vraag wat er gaat gebeuren met toekomstige games van deze studio.

Toekomstige Bethesda-games, en nagenoeg alle games van de studio’s die vandaag zijn betrokken met de overname van Zenimax Media, verschijnen daarentegen mogelijk helemaal niet op de PlayStation 5. Phil Spencer laat namelijk tevens weten dat elke game apart wordt beoordeeld of deze naast de Xbox Series X/S, pc en Game Pass naar een andere console wordt gebracht.

In datzelfde interview werpt Microsoft CEO Satya Nadella echter een heel ander licht op. Hij laat namelijk weten dat Microsoft aan het overwegen is om diens games te brengen naar andere platformen:

Als we het hebben over onze content willen wij dat dit zo breed mogelijk beschikbaar is.

Het is dus nog maar de vraag of games als The Elder Scrolls VI en de nog onaangekondigde titels ook voor de PlayStation 5 en Nintendo Switch verschijnen, toch lijkt Microsoft van mening om de titels ook naar andere platformen te brengen. Wordt ongetwijfeld vervolgd in de nabije toekomst.

 1.   
  mmx's avatar

  Dat zal niet zo leuk zijn als het klopt maar ik blijf bij mijn standpunt ik koop toch de ps5.

 2.   
  Noice!'s avatar

  Ik zou ze zeker naar de PS5 brengen; door Sony €70- €80 te laten vragen voor zo’n game, bewijs je alleen maar meer hoe geweldig gamepass is.

 3.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  Ik zou het idd ECHT erg vinden als de volgende Elder Scrolls & Fallout games NIET meer naar Playstation komen. 🙁

 4.   
  tranceguy's avatar

  Ik hoop dat dit niet doorgaat/waar is. Want ikwil FO 5, toekomstige Doom enz. op de PS5. Dit kan gewoon niet. En anders dik boycotten heel MS.

 5.   
  DeAdSeYe's avatar

  Ik heb geen Xbox X Series nodig omdat alle Xbox exclusieve games ook op de PC uitkomen. Sinds kort brengt Microsoft ook weer games op Steam uit. Aangezien de PC sowieso mijn main platform is, heb ik nergens last van.

  Als Sony nu ook alle PS5 exclusieve games uitbrengen op de PC, heb ik helemaal geen console meer nodig.

  Dit jaat staat de Ryzen 9 3900xt en een RTX 3080 in de planning. Héél misschien de RTX 3090. Dus ik laat de consoles sowieso nog een tijdje aan mij voorbij gaan.

 6.   
  fantasyfreak's avatar

  Denk dat TeS6 wel op de PS5 komt als deze nu al in ontwikkeling is. Deel 7 daarintegen…

 7.   
  GsA_Dragonheart's avatar

  @fantasyfreak: Laat ze eerst maar starfield afwerken voordat ze aan TeS6 beginnen.

 8.   
  fantasyfreak's avatar

  @GsA_Dragonheart:

  Aangezien er al een teaser van TeS6 op de E3 van 2019(?!) gedropt was denk ik dat ze er al lang mee bezig zijn;)

 9.   
  Sander Klijn's avatar

  @fantasyfreak: Denk dat ze die teaser eerder hebben gedropt om zo mensen gerust te stellen (vooral aandeelhouders), maar Bethesda kan op deze wijze tevens werknemers werven. Zoals hierboven ook al werd gezegd moet Bethesda natuurlijk eerst nog Starfield uitbrengen. Het zou mij in ieder geval niks verbazen dat The Elder Scrolls 6 nu nog in pre-production verkeerd, dan in volwaardige ontwikkeling. Ik bedoel, Bethesda heeft tevens pas recentelijk hun engine voorzien van één van de grootste updates aller tijden.

  Niet te vergeten, Microsoft kan in zekere zin ook zeggen dat de game eerst exclusief naar de Xbox Series X/S en pc gaat voor een jaar, waarna het na die periode pas op de PlayStation 5 komt te verschijnen. Uiteindelijk gaat het gewoon een kwestie van afwachten worden en kijken wat er nu precies gaat veranderen door de overname.