Deathloop en Ghostwire: Tokyo blijven tijdelijke PlayStation 5 exclusives

Vandaag heeft er een gigantische aardverschuiving plaatsgevonden op het gebied van games. De overname van Zenimax Media, het huis waaronder Bethesda Game Studios, Arkane Studios, id Software, etc. opereren, door Xbox zorgt voor een verfrissende wind die misschien wel broodnodig was.

Al gaat dat vooral over de verre toekomst voor het bedrijf. Op korte termijn zou Zenimax Media namelijk Deathloop en GhostWire: Tokyo als tijdelijke console exclusive voor de PlayStation 5 zou verschijnen. Wat natuurlijk ietwat apart is gezien Xbox nu eigenaar is van het bedrijf.

Toch lijken de contracten al geheel rond te zijn tussen de twee partijen, waarbij niemand minder dan Phil Spencer tegen reporter Dina Bass van Bloomberg heeft verteld dat Xbox vooralsnog de exclusiviteit deal voor Deathloop en GhostWire: Tokyo na te komen.

Wanneer beide games precies komen te verschijnen, blijft voor het moment nog onduidelijk. Deathloop zou in eerste instantie dit najaar verschijnen, maar heeft vorige maand bekendgemaakt de releasedatum te verschuiven naar het jaar 2021.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren