Review: PGA Tour 2K21

De laatste keer dat ik een golfgame speelde was Mario Golf World Tour voor de Nintendo 3DS. Het blijft jammer dat Nintendo geen Mario Golf-game meer maakt, want ik heb me er altijd prima mee vermaakt, mede ook omdat deze hoofdredacteur vroeger daadwerkelijk heeft gegolfd. Toch heb ik me nooit gewaagd aan de “volwassen” golfgames, maar in een tijd dat we allemaal een beetje “zen” nodig hebben, besloot ik me te storten op PGA Tour 2K21.

Het is een bijzonder jaar voor 2K Games, want eindelijk hebben ze de officiële licentie van de belangrijkste golfcompetitie weer in handen. Niet voor niets hebben ze de handen wederom ineengeslagen met ontwikkelaar HB Games, die al 20 jaar lang ervaring hebben met en maken van sportgames. Tijd om onze handen vooral niet vuil te maken, tijd voor PGA Tour 2K21.

Wil je Peter horen over zijn golf-verleden? Beluister GN Podcast #120 vanaf 35:50

We beginnen met een golfclinic!

Bij het starten van PGA Tour 2K21 merk je direct dat het serieuze business gaat worden, want we beginnen met een aantal lessen. Golfgames draaien namelijk om kunde, waarbij je de rechterstick in het juiste tempo en de perfecte precisie van achteren naar voren moet knallen. Dit is iets wat je echt gaat leren om beter te doen en het is tof om te zien hoe accuraat je rechterduim eigenlijk is. In het begin zullen ballen snel afbuigen naar links of naar rechts en ook is het juiste tempo in het begin moeilijk. Met een beetje geduld zal je echter snel beter worden en stijgen in de rangen. Kennis over golf is natuurlijk wel handig, maar alles wordt duidelijk uitgelegd en zelfs diepere strategieën worden je in het begin van de game al getoond.

Tijd om echt te beginnen, in dit geval met de carrière-modus. Tijd om een golfer te maken, waarbij je zelf alles kan aanpassen, van je gezicht tot aan je kleding, tot je golfhandschoen en op ten duur ook je clubs. In het begin zal je nog geen toegang hebben tot de A-merken, omdat je hiervoor sponsors moet vinden. En de beste sponsors als Adidas en Nike krijg je pas als je verschillende opdrachten voltooit. Denk daarbij aan het maken van drie Birdies (één onder par) of het voltooien van een ronde met slechts één put. Overigens moet wel gezegd worden dat het putten veruit het moeilijkste is in de game en dit zal je in het begin veel frustraties opleveren. Dit komt omdat je het echt moet leren. Je krijgt met lijnen te zien hoe stijl de green is, maar dan nog gaat er tijd overheen om dit onder de knie te krijgen.

Bye bye birdie

Gelukkig wordt je als speler (optioneel) geholpen. Je kunt per hole éénmalig de uitkomst van je put vooruit bekijken, zodat je daarna nog kunt aanpassen. Ook zal de game ingrijpen als je bepaalde strategieën niet gebruikt. Maak je nooit gebruik van backspin, dan zal een popup verschijnen met een simpele tutorial van wat er óók mogelijk is. Uiteindelijk was het voor mij tijd om alle hulp uit te schakelen, want ik ben inmiddels pro natuurlijk…

Voor de game zijn 15 officiële golfbanen nagemaakt. De ontwikkelaar is trots op het feit dat dit middels GPS en drones is gedaan, waardoor elke hobbeltje uit het echte leven ook in de game moet zitten. Dit is natuurlijk onmogelijk om door mij te controleren, maar voor fans van de PGA Tour moet dit het gevoel van realisme zeker vergroten. Dat geldt overigens in mindere mate voor het publiek, dat er niet heel realistisch uitziet. Wel is er veel publiek aanwezig, wat in het echt ook is. Daarbij is het meest spectaculaire gedeelte te vinden in de Phoenix Open, waar het grootste golfstadion te vinden is. Deze is ook in de game nagebouwd en het geluid van het publiek is daar dan ook luider dan op elke andere hole in de game.

Waar zijn de dames?

De gameplay van PGA Tour 2K21 is ongeëvenaard en biedt, mede vanwege het feit dat je alle hulp aan en uit kunt zetten, voor zowel beginners als gevorderden genoeg uitdaging. Buiten de gameplay zelf zijn er nog wel verbeteringen te bedenken voor volgend jaar. Het is namelijk best vreemd dat je niet met de bekende golfers kunt spelen, ze zijn slechts je tegenstanders. Ook is een vrouwencompetitie niet aanwezig en hoewel dit natuurlijk met de licentie te maken heeft, voelt het best ouderwets aan.

Conclusie

PGA Tour 2K21 is een prachtige eerste stap nu 2K Games de officiële licentie voor de belangrijkste golfcompetitie weer in handen heeft. Qua gameplay staat de game echt als een huis, waarbij je in het begin geholpen wordt om uiteindelijk de beste golfer van Noord-Amerika te worden. De 15 verschillende parcours zien er geweldig uit en je kunt ook zelf nieuwe banen maken in de course creator. De multiplayer laat je schitteren tegen andere spelers en al met al kunnen we zeggen dat PGA Tour 2K21 een enorm dikke golfgame is geworden met een dik gevulde bunker aan content.

Gamersnet Score

Wat is HOT

 • Gameplay verveelt nooit
 • Prachtige omgevingen
 • Toffe sponsors
 • Course Creator

Wat is NOT

 • Menu's kunnen spetterender
 • Waar zijn de dames?

9.0

 1.   
  mmx's avatar

  Heel mooi deze review en aangezien ik altijd dit soort games leuk vind gaat het mij weer geld kosten.De leukste golf vond ik altijd super Mario golf maar dit is meer mijn stylen. Jammer dat er geen dames zijn.