De 3DS wordt niet meer gemaakt

Een stille ramp heeft zich voltrokken voor fans van de handheld platforms. Op de Japanse en Britse website van Nintendo staat op de productpagina van de 3DS dat het platform niet langer meer gemaakt wordt.

Met deze zet wilt Nintendo zich meer gaan focussen op de eigen current-gen hybride console – de Nintendo Switch. Tijdens de corona lockdown was de familie-vriendelijke console razend populair en was zelfs enige tijd niet meer in de winkelschappen te vinden. Om de huidige vraag aan te kunnen heeft Nintendo leveranciers gevraagd om de productie aantallen met 20% te verhogen.

De 3DS heeft in zijn levensspan bijna 76 miljoen exemplaren verkocht. De Nintendo Switch kwam zes jaar later pas op de markt en heeft nu al 61 miljoen units verkocht. Vind jij het, kijkend naar deze cijfers, jammer dat het 3DS-tijdperk officieel achter ons ligt? Laat het ons weten in de commenets!

  1.   
    Drazo's avatar

    Ik heb meer dan 2 jaar al geen nieuwe 3ds in de winkels/online zien liggen. Enkel de 2ds en 3ds 2de hands. Ik dacht dat Nintendo allang was gestopt.