EA zegt vaarwel tegen Origin

EA heeft besloten om het door hun geïntroduceerde platform Origin te gaan sluiten. Sinds 2011 kunnen gamers terecht bij Origin voor alle games van EA, maar EA is van mening dat het tijd is voor een nieuwere en modernere versie. En dus is het einde van Origin in zicht.

Het is natuurlijk niet zo dat Origin van de aardbodem verdwijnt en er vervolgens niks voor in de plaats komt. Sterker nog, EA wil met hun nieuwe platform, genaamd EA Desktop, gamers voorzien van een next-gen pc gaming platform. Op het nieuwe platform worden de lidmaatschappen van EA (EA Play en EA Play Pro) nog eens extra gepusht. Ook kunnen gamers kunnen via het nieuwe platform makkelijker en sneller hun games binnenhalen.

Wanneer de overgang wordt gestart is nu nog niet duidelijk. EA laat spelers wel alvast weten dat ze zich geen zorgen hoeven te maken over hun huidige Origin-account – Jouw games en je vrienden worden allemaal overgezet naar het nieuwe systeem.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen geven, gebruik hiervoor de links bovenaan de pagina

  1.   
    Alfa Warrior's avatar

    Je kan nu al niet Origin opstarten zonder gebombardeerd te worden met advertenties (of gewoon shoppen zonder dood gegooid te worden met hun abonnementen-dienst, EA Play) .. EA doet het al niet zo goed, qua games – hun beslissing om een nieuw platform, origin 2.0 op te starten, dat 0 toegevoegde waarde heeft aan de maatschappij zou wel eens de laatste nagel in de kist kunnen zijn.