Nieuw PlayStation 5 evenement officieel aangekondigd

Nu de prijs en datum van de Xbox Series X en S uit de doeken zijn gedaan door Microsoft, is het nu de beurt aan PlayStation om met iets op de proppen te komen. Waar de stilte voor velen ondragelijk bleek te zijn en er ook al ontzettend veel geruchten rondgingen, heeft Sony nu eindelijk de knoop doorgehakt en brengen zij volgende week een nieuw digitaal PlayStation 5-evenement.

Het digitale evenement vindt volgende week woensdag, 16 september, plaats en begint om 22:00 Nederlandse tijd. In een 40-minuten durende video zullen onder meer worden onthuld welke games exact naar de PlayStation 5 tijdens diens lancering komen, maar natuurlijk ook de periode die daarop volgt. Verwacht dus games als Horizon Forbidden West, Hitman 3 en Spider-Man: Miles Morales te gaan zien.

Ook lijkt tijdens dit evenement de prijs en lanceringsdatum van de PlayStation 5 te worden aangekondigd, al is dat verder niet aangegeven. Volgens recente geruchten zou de disc loze PlayStation 5 voor een bedrag van 399 euro worden verkocht, terwijl de ‘normale’ PlayStation 5 met een prijs van 499 euro gemoeid gaat. Daarnaast duikt de datum 17 november veelal op als de releasedatum voor de next-gen console. Voor een bevestiging moeten we dus echter (hoogstwaarschijnlijk) wachten tot komende woensdag.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen geven, gebruik hiervoor de links bovenaan de pagina

 1.   
  Rolf31's avatar

  Dan gaan we weten wat ie moet kosten…

 2.   
  mmx's avatar

  Mooi ,eindelijk de echte prijzen . Ik ben benieuwd en 499 wil ik er wel voor geven met dvd.

 3.   
  Rolf31's avatar

  @mmx:
  Na al die fenomenale verkoopcijfers zoals 500 miljoen systemen, mag het ook 399 met DVD speler en 299 digital zijn.

 4.   
  Rijstekorrel's avatar

  Ik ben erg benieuwd sta er nog niet erg om te springen, spiderman is gewoon remake van de ps4 met een nieuw uitbreiding erbij. en ratched en clank uiteraard maar die kwam dacht ik later.

  Dus benieuwd of ze nog wat leuks achter de hand hebben, want anders kan de ps5 wel effe wachten(Al komt die er uiteindelijk wel).

 5.   
  mmx's avatar

  @Rolf31: is helemaal waar Rolf.

 6.   
  mmx's avatar

  Even een off topic vraag. Ik lees overal dat ps4 games een gratis upgrade krijgen van de game producenten. Wat veranderd er dan aan de ps5 of xbox X het lijkt allemaal software matig

 7.   
  tijn80's avatar

  @mmx:
  Sony heeft aangegeven dat het “overgrote deel” van PS4 games zal werken op PS5. Ze zijn/waren dit nog voor individuele games aan het testen.

  Wil niet zeggen dat deze games geoptimaliseerd zijn voor PS5. Dat is de upgrade waarnaar je refereert. Dat zullen de ontwikkelaars per game kunnen verbeteren. Niet al je games zullen er dus beter uitzien op PS5 dan PS4.

  Tijdens dit evenement zullen ze het vast er nog wel over hebben.

 8.   
  mmx's avatar

  @tijn80: ik begrijp het ,dankjewel voor je antwoord.

 9.   
  Papachico's avatar

  @Rijstekorrel:

  Behalve dan dat Spiderman geen ps4 remake is en ook geen uitbreiding of dlc of wat dan ook. Is ook maar 1000 keer gezegd ofzo hoor.