Microsoft kondigt de Xbox Series S aan

Het officiële bericht:
Het was het minst goed bewaarde geheim van 2020, het bestaan van de Xbox Series S. Na tientallen geruchten heeft Microsoft het apparaat eindelijk officieel onthuld via Twitter. Wat direct opvalt is de grootte van de Xbox Series S; stapel drie controllers op elkaar en je hebt een S!

Gelukkig is ook eindelijk een prijspunt genoemd, want de Xbox Series S moet 299,- dollar kosten en gezien het verleden zal de europrijs daar niet ver vanaf liggen.

De geruchten:
Hoewel bovenstaande officieel naar buiten is gebracht, zegt Windows Central nog meer informatie te hebben via bronnen. Zo moeten beide consoles op 10 november verschijnen en zal de Xbox Series X een prijspunt van 499 dollar krijgen. Ook zal het in ieder geval in de V.S. mogelijk zijn om een abonnement te nemen, die naast een console ook een lidmaatschap op Xbox Live en Xbox Game Pass bevat. Deze abonnementen moeten respectievelijk 25 dollar en 35 dollar per maand kosten.

Eerder werd een video via Twitter gelekt, die duidelijk maakt dat de Series S qua formaat in een Series X past.

Binnenkort zal Xbox een online evenement streamen waar ze meer naar buiten zullen brengen over de Xbox-consoles.

 1.   
  ChielB's avatar

  Een combinatie van afbetalen door middel van een maandelijks bedrag zal voor veel (jongere) gamers allicht een fijne optie zijn. Zeker als je dan ook Xbox Game Pass krijgt voor dat geld. Ben heel benieuwd of dit echt zo opgezet gaat worden, ook voor de Series X. Het is mooi dat je een klein formaat Series S hebt, maar voor velen zal het nog wel de twijfel zijn of je niet vooral meer betaalt voor minder performance dan de huidige One X…

 2.   
  OnOwned's avatar

  @ChielB: Sterker nog, Microsoft heeft met Phil “Teraflops!!!” Spencer nu een apparaat aangekondigd met minder TFLOPS dan een PS4Pro. Het is idd een leuk apparaatje als je iets goedkoop zoekt waar je Game Pass op kan draaien. Maar dit ding verdient niet echt de stempel “next-gen”. Netflix-gen misschien?

 3.   
  LightFasher's avatar

  @OnOwned:
  Zijn de specs al bekend? Als dat zo is dan zie ik niet waarmee ze willen concurreren op deze manier.

 4.   
  JohnClark's avatar

  Ziet er iig uit als een best mooie speaker 😉