Pringles lekt de (waarschijnlijke) prijs van de Xbox Series X

Microsoft mag inmiddels zo goed als elk detail rondom de Xbox Series X op tafel hebben gegooid, maar een prijs is er tot op de dag van vandaag nog niet. Chipsfabrikant Pringles lijkt daar inmiddels verandering in hebben gebracht, want middels een promotie in Zuid-Afrika weten we nu waarschijnlijk wat de console moet gaan kosten.

Kellogg Company of South Africa – het moederbedrijf van Pringles in Zuid-Afrika – probeert in het Afrikaanse continent wat extra bussen Pringles te slijten door 46 Xbox Series X consoles te verloten onder klanten die een code op de actieverpakking doorbellen, wat te lezen valt op Facebook. Naast de lijst van deelnemende producten heeft de fabrikant ook een lijst van te winnen prijzen vrijgegeven, waarop te lezen valt dat er zo’n 46 dagen lang dagelijks een Xbox Series X te scoren valt. Nu wil het ook zo zijn dat de waarde van de prijzen vernoemd wordt en wie een beetje kan rekenen, kan al snel de prijs van een unit uitrekenen.

Wanneer we de totaalprijs van 621.000 Rand door 46 delen, komen we uit op 13.500 Rand per unit, wat omgerekend €688,30 is. Dit zou dus kunnen betekenen dat de Series X zomaar eens een slordige €650 tot €700 zou kunnen gaan kosten, en dat voor een console die nog een echte system seller mist.

Uiteraard weten we pas zeker wat Microsofts console gaat kosten wanneer men het ons persoonlijk wil vertellen, maar zoals het er nu naar uitziet, mogen we beginnen met sparen.

 1.   
  Rijstekorrel's avatar

  Ik denk dat we ook echt wel iets van 600 euro kunnen verwachten, de 700 weet ik niet maar 600 denk ik wel.
  Voor de ps5 ben ik dan ook erg benieuwd wat het gaat worden, voor 700 euro ga ik hem niet dat 1 direct hoeven hebben.

  Er is nu niet echt iets spectaculair dat ik denk wauw dit moet ik direct spelen, Ratchet en clank wil ik spelen. Maar komt als goed is ook niet met de release uit.
  En ja Spider-Man wil ik alleen nieuwe gedeelte eigenlijk spelen, dus hoef ik ook niet dag 1 aan te beginnen.

  Ik laat me verassen ben benieuwd wat het gaat worden.

 2.   
  mmx's avatar

  @Rijstekorrel: op xgn stonden prijzen van de PS5 digitaal 399.00 met dvd 499.00 euro dat vind ik niet verkeerd als het klopt.

 3.   
  fantasyfreak's avatar

  Ik roep al vanaf het begin minimaal €600 voor de nieuwe Xbox en PS5 en ik twijfel er nog steeds niet aan. PS2 was 1250 gulden en de PS3 was €600. Alleen de PS4 heb ik niet op de release gehaald, maar ik weet dat deze goedkoper was. Maar vanwege de eerdere prijzen zou het echt niet gek zijn als ze terug gaan naar €600. Ze maken er dan zelfs nog verlies op.

  En ik weet het niet 100% zeker, maar volgens mij had ik weleens gelezen dat de consoles in Afrika meestal duurder zijn dan in Europa dus als ze het afronden zal het naar beneden zijn en dan €600 tot €650 worden.

 4.   
  SaiyanMaster's avatar

  @fantasyfreak:

  Ps2 had een launch prijs van 299,- euro, pas toen de console uitverkocht raakte en ongeloofelijk populair bleek te zijn had Sony het prijs verdubbeld om zo de pre orders niet te laten exploderen want Foxxconn draaide overuren en had een ongeloofelijk werkdruk. Die 600euro of 1200 gulden was maar tijdelijk. Enige 600euro launch price van een Sony console was de PS3 mede door de dure Cell chip die Sony 1miljard koste om te ontwikkelen. Denk zelf dat de PS5 500/550 gaat kosten( fysieke versie) en bij de pringles tekst staat ESTIMATED Price dus een geschatte prijs. 600 lijkt me wel te doen maar meer zou MS zichzelf alleen maar in de vinger snijden kwa sales. Met name omdat Halo Infinite is uitgesteld.

 5.   
  fantasyfreak's avatar

  @SaiyanMaster:

  Ah ok dat wist ik niet eens! Was ook nog maar een jong broekie van 12 of 13 die met zijn verjaardags- en spaargeld een PS2 met GTA3 mocht kopen en was toen zelfs met korting omdat de bartsmit medewerker een bekende was iets van €550 kwijt al dus vandaar dat die prijs mij zo was bijgebleven. Wel bedankt voor weer een stukje geschiedenisles 😀 Altijd interesssant.

 6.   
  tranceguy's avatar

  En het zoveelste gerucht wat gewoon niet klopt…..

 7.   
  tranceguy's avatar

  @Rijstekorrel: PS5 gaat max 500 zijn, houdt daar maar rekening mee. En de Series X gaat dus ook geen 600 zijn.

 8.   
  Rijstekorrel's avatar

  @mmx:

  400 euro denk ik niet al zou het een hele mooie prijs zijn, maar het is even wachten.
  Ik vind wel dat ze er nu eens eindelijk mee mogen komen, die dingen komen zo goed als bijna uit.

  Maar volgens mij sony in september nog altijd een event toch ?, misschien dat ze dan iets digitaals doen en de rest onthullen.

 9.   
  mmx's avatar

  @Rijstekorrel: ik hoop het ik wil zeker een PS5 met dvd en rond de 500 vind ik best een Goede prijs

 10.   
  JohnnieBoy's avatar

  @SaiyanMaster: Wat zwam jij nou. Ik weet het nog goed dat ik die PS2 kocht in september 2000. 17 jaar oud, en op de fiets vanuit het dorp naar Bart Smit. Vastberaden om een Nintendo 64 voor 200 gulden te gaan kopen. (hard prei gepoot en bij de Henzo gewerkt in de vakantie, dus poen zat). Maar dat was een koopje en had enkel een PC (eigenlijk van m’n vader en een Sega). Bij Bart Smit aangekomen zag ik daar die PS2. Ik dacht “fuck it ik doe het gewoon”.
  1.200,- Nederlandse Guldens jongen. En meteen het spel Monkey Island 3 erbij voor nog eens 150,- gulden.
  Maar het hele dorp zat ’s nachts na het stappen bij ons thuis. Ik was de enige die er een had. We speelden de demo die erbij zat: SSX. Mega revolutionair voor die tijd.

 11.   
  mmx's avatar

  @JohnnieBoy: geen het was bij jou net als bij mij met die game pleziertjes ,alleen kocht ik in het begin die dingen voor mijn kinderen z.g. zelf genoot ik er net zo van maar de ps2 was een top ding en ik betaalde er ook bijna hetzelfde bedrag voor in guldens net als jij trouwens ik vind gamen nog steeds leuk.