Microsoft Flight Simulator krijgt grote patch; volledige herinstallatie mogelijk nodig

Cabin crew, prepare for updating. Microsoft Flight Simulator heeft een eerste, grote patch gekregen. De patch brengt de game naar versie 1.7.14.0 en lost diverse crashes op. Hoe toepasselijk voor een flight sim. Er zit wel een addertje onder het spreekwoordelijke gras voor sommige spelers…

Het installeren van de game, die in fysieke vorm zelfs uit 10 discs bestaat, ging niet bij alle gamers even soepel. Er bleken diverse problemen op te kunnen treden tijdens de installatie. Mocht je de game inmiddels draaiend hebben, maar heb je wel dergelijke problemen ondervonden bij het installeren? Dan raadt Microsoft aan om eerst de game volledig te verwijderen, voordat je de update toepast. Na het verwijderen dien je te controleren dat echt alle bestanden uit de ‘MicrosoftFlightSimulator’ map verdwenen zijn.

Via de officiële website geeft de ontwikkelaar specifieke instructies hoe je dit proces het beste kunt aanpakken. De update zelf is slechts 333 MB zwaar. Een volledige herinstallatie betekent echter dat je een forse 127 GB opnieuw moet inladen.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren