PlayStation 5 alleen backwards compatible met PS4-games

We zitten nog steeds met veel onbeantwoorde vragen over de PlayStation 5. Ubisoft heeft echter z’n mond voorbij gepraat en geeft ons antwoord op in ieder geval één vraag waarmee we in de maag zaten: Is de PlayStation 5 backwards compatible?

Op de Support-pagina van de Ubisoft-website wordt gevraagd of er geüpgrade kan worden van de PlayStation 4 naar de PlayStation 5. Ubisoft laat hierop weten dat PlayStation 4-spelers multiplayer games kunnen spelen met PlayStation 5-gebruikers. Ook geven ze iets te veel info weg wanneer het gaat over Backwards compatibility van de upcoming PlayStation 5. Ze laten weten dat alleen PlayStation 4-games die deze functie ondersteunen, speelbaar zullen zijn op de PlayStation 5. Games van de eerdere Sony consoles zullen niet geschikt zijn voor backwards compatibility.

Eerdere berichten van Sony gaven al aan dat PlayStation 4-titels sneller en beter gaan draaien op de nieuwe console. De wachttijden schijnen aanzienlijk korter te zijn.

Had jij gehoopt dat oudere titels van de PlayStation 1, PlayStation 2 of PlayStation 3 ook speelbaar zouden zijn op Sony’s nieuwe toevoeging aan de PlayStation-lijn? Of komt dit nieuws niet als een verrassing voor jou?

 1.   
  mmx's avatar

  Mooi daar ben ik blij mee .Ik had verwacht dat ook ps3 b.w.compatible zouden zijn,maar ik wacht af wat Sony officieel doet.

 2.   
  fantasyfreak's avatar

  Mij maakt het echt totaal niet uit dat de oude generaties niet werken. Het is altijd hetzelfde… een groepje gamers blijft maar roepen over backwards compatibility om er vervolgens misschien 1 keer gebruik van te maken. Als de console goedkoper zal worden door het niet te doen is dat alleen maar prima 😀

 3.   
  mmx's avatar

  @fantasyfreak: wat jij zegt klopt op mijn xdoos one heb ik b.w.compatible 1x gebruikt en daarna niet meer.

 4.   
  tijn80's avatar

  Er is eerder gezegd dat de PS5 op hetzelfde platform draait als de PS4, waardoor BC met PS4 mogelijk is. Er is NOOIT gesproken over andere BC. Mijn verwachting is dan ook nooit geweest dat PS3 en lager speelbaar zou zijn.

 5.   
  Colonel_Panic's avatar

  Geen idee waarom jullie hiermee “in de maag zaten”. De status omtrent PlayStation backwards compatibility is Al even bekend. De PS4 en PS5 gebruiken de x86/AMD64 architectuur net als elke PC. Backwards compatiblity is daarmee gegarandeerd, zie Spider-man Miles Morales. De PS3 gebruikt de cell architectuur waarmee dit niet gaat, daarvoor is er een aparte dienst, PlayStation Now. Dit lijkt me een goed moment om in te stappen op Tweakers of Digital Foundry op Ytube, voor wat meer technische achtergrond.

 6.   
  tijn80's avatar

  @Colonel_Panic:
  Inderdaad. Feitelijk dus non-nieuws.

 7.   
  MaTriXX's avatar

  PS4 games meer dan genoeg, oude PS3 games speelde ik toch al niet meer tenzij het remakes of remasters waren.