Nieuwe trailer Serious Sam 4 toont de ‘christelijke’ kant van de shooter

De term ‘holy shit’ begint een andere definitie te krijgen in het Serious Sam-universum, want Serious Sam 4 gaat op de religieuze toer. Tenminste, dat wil het Kroatische Croteam ons laten geloven in de verse trailer van Serious Sam 4. In zijn strijd tegen allerhande geteisem krijgt Sam namelijk hulp van de Heilige Vader zelf. Althans, hij mag zijn nieuwste voiture even lenen.

Inderdaad, je leest het goed, Serious Sam geeft ons stervelingen eenmalig de kans om in de Heilige Patserbak van de paus te stappen, al kan ik me niet voor de geest halen dat de pausmobiel er ooit zo uit heeft gezien. Ook sproeit dit voertuig iets meer dan straaltjes heilig water. Afijn, kijk zelf maar even.

Wie had durven gokken dat de nieuwe pausmobiel een bi-pedal mech zou zijn, mag bij deze gaan collecteren, iets wat ook heel Rooms-Katholiek is overigens. En ja, deze mech is volgens de A.I. van het stuk staal op poten ‘gezegend door de Here God zelve’, die via jouw besturing wel even het kaf van het koren zal scheiden.

Vanaf 24 september kun jij virtueel plaatsnemen in deze beauty, want dan ligt Serious Sam 4 op de planken. In nomine Patris et Filii et Spiritus ‘Sam’ti… amen!

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren