Ontwijk je eigen dood in het mysterieuze Unknown9: Awakening

Tijdens de volledig digitale Gamescom Opening Night Live 2020-presentatie zijn een aantal gloednieuwe games getoond. Eén van de veelbelovende is Unknown 9: Awakening, een 3rd person actie-avontuur vol mysterie dat zich afspeelt in India.

In de game volg je Haroona, een jonge vrouw die opgroeit in India en geplaagd wordt door visioenen van haar eigen dood. Steeds ziet ze zichzelf opnieuw sterven tot een mentor haar gave helpt begrijpen en een mysterieuze dimensie leert betreden; een parallelle, niet-fysieke dimensie die de toegang vormt tot verbogen menselijke krachten.

Veel zagen we niet van het spel tijdens de presentatie, maar we weten inmiddels meer over de achtergrond van de game. Meer dan honderd millenia geleden was de mensheid een technotopisch paradijs. De dood was iets van het verleden. Toch heeft deze Gouden Tijd niet eeuwig kunnen duren.

Een bekend verhaal: de mensheid zorgde voor zijn eigen ondergang. In Unknown 9 poogde negen verlichte mannen en vrouwen samen te komen om de kennis van de wereld te stoppen in negen boeken. Het bleek ook een risico: deze kennis kan verlichten, maar ook vernietigen. Deze negen verdedigers van de boeken spelen een belangrijke rol in Unknown 9: Awakening, want zij en hun opvolgers bestaan nog steeds.

Unknown 9 probeert een volwassen en genuanceerd verhaal te vertellen. De drang naar meer kennis kan bevrijden, doch ook voor destructie zorgen. Unknown 9: Awakening wordt ontwikkeld door Reflector Entertainment. Dit is de eerste grote game van deze maker. We kunnen het spel op de PlayStation 4, Xbox Series X en pc verwachten.

Meer Unknown9: Awakening

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren