The Sinking City uit digitale stores verwijderd wegens dispuut met uitgever

De Lovecraftian detectivegame The Sinking City komt plotsklaps bijna nergens meer bovendrijven. In diverse digitale stores zoals Steam, Epic Games Store, de Microsoft Store en PlayStation Store is Frogwares’ game in geen velden of wegen meer te bekennen. De ontwikkelaar heeft daar inmiddels wel een valide reden voor weten op te werpen, namelijk trammelant met uitgever Nacon.

Volgens Frogwares is Nacon – welke voorheen games uitbracht onder de naam BigBen Interactive – diens boekje te buiten gegaan, wat al een tijdje resulteert in een dispuut. Lang verhaal kort: Nacon wil zich de rechten toe-eigenen en de broncode toespelen richting een andere aangekochte studio, Frogwares weigert medewerking gezien de rechten contractueel zijn vastgelegd, Nacon weigert te betalen. Mocht je het volledige verhaal willen lezen, dan verwijzen we je graag naar de officiële verklaring van Frogwares.

Gezien de misère daar niet ophield en Nacon/BigBen volgens Frogwares een zeer onbeschofte zakenpartner is gebleken, heeft men zich genoodzaakt gevoeld om de hele reutemeteut naar de rechter te brengen. Nu het contract noodgedwongen opengebroken is en de game hierdoor technisch gezien geen geregistreerde uitgever meer heeft, wordt de game dus niet meer via de bekende kanalen aangeboden.

De enige vreemde eend in de bijt is tot op heden de Nintendo eShop, waar The Sinking City nog wel te verkrijgen is. Ook op de website van Frogwares zelf kun je de pc-versie van de game nog aanschaffen.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren