De fantastische Hyper Scape feature die Crowncast heet

Met de release van Hyper Scape introduceert Ubisoft een volledig nieuwe game binnen het Battle Royale genre. In ons vorige artikel kon je al lezen waarmee deze titel zich doet onderscheiden en daarin kwam ook de ‘Crowncast’ feature even kort naar voren. Dit is een speciale extensie voor Twitch en dat maakt het tot een unieke titel die op een zeer creatieve wijze interactie met de community toelaat. Gezien het best wel wat om handen heeft, gaan we hier nu dieper op in. Want wat is het precies, wat kan je ermee en waarom is dit zo tof?

Voeg het toe aan je kanaal

De Crowncast feature is een gratis extensie voor je Twitch-kanaal. Dus als je een streamer bent, dan kun je deze extensie kosteloos aan je kanaal toevoegen en direct in gebruik nemen. Met deze extensie wordt het kijkers toegelaten om zich interactief met je gameplay te bemoeien, maar ook kun je als streamer via deze mogelijkheid spelers uit jouw community uitnodigen om mee te doen. Het is een wisselwerking en het biedt aan beide kanten van de lijn leuke mogelijkheden en voordelen, waar zowel streamers als kijkers wat aan hebben.

Sta dichterbij de community

Voor de streamer biedt de Crowncast functie een aantal interessante voordelen, wat het tot een fantastische feature maakt. Als streamer is je succes voor een groot deel afhankelijk van je publiek en dat publiek communiceert graag met jou. Het is sowieso altijd leuk om met mensen uit je community samen te spelen, maar als je iedereen moet toevoegen of uitnodigen, dan raak je al snel het overzicht kwijt. Dat is dus niet het geval met Hyper Scape, want via de Crowncast feature kun je direct mensen in jouw game uitnodigen. Mensen die je volgen via de stream, dus je grootste fans kun je een plezier doen door met ze samen te spelen.

In plaats van door een hoop hoepels te moeten springen is het nu in een mum van tijd geregeld en dat is natuurlijk erg prettig. Je kijkers kunnen echter ook wat leren van je speelstijl.

Dat enerzijds natuurlijk door te kijken naar hoe je speelt, maar anderzijds ook door de mogelijkheid om je loudout uitvoerig te bestuderen terwijl je aan het spelen bent. Daarnaast kunnen je volgers je op een andere manier ondersteunen buiten een donatie om. Door met Twitch Bits Kudos te kopen, kunnen ze je zogenoemde ‘Cheers’ sturen tijdens het spelen, waarmee ze je acties in de gameplay waarderen.

Verandert er verder iets? Nee, helemaal niet. De manier waarop je games speelt zal van toepassing zijn op Hyper Scape, maar de extra input is nu de uitgebreide interactie die je met je community hebt. Dat is vanuit een kijkersperspectief net wat leuker en daarnaast kunnen ze ook invloed op de gameplay uitoefenen via een andere speciale feature die Crowncast biedt.

Stem op in-game evenementen

In totaal zijn er negen in-game evenementen die willekeurig kunnen voorkomen tijdens een potje Hyper Scape. Vijf van deze in-game evenementen kunnen alleen geactiveerd worden als er mensen zijn op Twitch die naar je stream zitten te kijken. Op het moment dat dit mogelijk is, dan kunnen de kijkers stemmen op het evenement en degene die de meeste stemmen heeft, zal dan plaatsvinden in de game. De vijf in-game evenementen in kwestie zijn: Low Gravity. Reveal, Haste, Lethal Melee en Infinite Ammo.

D

at sluit andere evenementen niet uit, want de volgende vier zullen op ieder moment kunnen voorkomen. Dit zal dan wel zonder stemronde zijn, dus de potjes die via Twitch uitgezonden worden kunnen wat unieker zijn, omdat er meer exclusieve evenementen in zullen plaatsvinden. De vier standaard evenementen zijn als volgt: Supply Crate, Health Kit, Cooldown Accelerator en Extra Jump.

Haal voordeel voor je Battle Pass

Als je geen streamer bent, maar wel graag naar iemand kijkt die toevallig Hyper Scape speelt, dan komt dat ook met voordelen voor jou. We hebben de punten voor de streamer al aangehaald, maar het werkt natuurlijk twee kanten op. Als kijker kun je namelijk door te stemmen op de zojuist omschreven in-game evenementen invloed uitoefenen op het spelverloop. Dat is natuurlijk een leuk element, want als buitenstaander ben je effectief betrokken bij de gameplay. Maar dat alles is niet voor niets, want als je lid bent van een kanaal dat Hyper Scape speelt, dan telt jouw stem zelfs voor drie en ondertussen loopt er een Community Score op. Zodra die vol is, dan krijgen zowel alle kijkers als de streamer extra Battle Points.

Dat laatste is interessant, want door te spelen verdien je sowieso Battle Points die je helpen met progressie boeken in de Battle Pass.

Maar als je kijkt, dan kan je niet ook spelen en dus geen vooruitgang boeken. Dat is waarom Crowncast zo’n goede vondst is, want terwijl je kijkt naar een streamer, verdien je Battle Points voor jouw Battle Pass. En als je lid van het kanaal bent en veel betrokkenheid toont, dan deel je mee in de extra Battle Points als de Community Score bereikt wordt. Met andere woorden: je boekt progressie in de Battle Pass op een passieve manier, want spelen is niet per se een verplichting.

Maar voordat je de hele Battle Pass al kijkend probeert te voltooien, er zit een cap op het aantal dat je krijgen kunt. Je zult dus ook zelf de game moeten spelen.

Wat trouwens ook helpt in het vergaren van Battle Points, is het spenderen van je Kudos aan cheers tijdens het volgen van een stream. En op die manier heeft de Crowncast extensie van Hyper Scape voor Twitch in elk opzicht wat te bieden. De streamer heeft meer interactie met zijn of haar community, de kijkers hebben invloed op de gameplay én houden er ook nog wat aan over. Toch wel een bijzondere extra, zo vaak zien we immers niet dat games directe invloed vanuit Twitch kunnen hebben. Bovendien werkt deze manier voor de streamers goed om de community uit te bouwen en andersom was de interactie tussen kijkers en speler nog nooit zo groot.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren