‘In 2021 komt er een nieuwe Nintendo Switch op de markt’

Het zijn geruchten die al enige tijd rondgaan en vrij hardnekkig lijken te zijn: De komst van een nieuwe versie van de Nintendo Switch. In januari van dit jaar werd er ook alweer gesproken over een mogelijk nieuwe Switch. Dezelfde maand nog liet Nintendo weten dat dit écht niet ging gebeuren in 2020.. In 2021 dan wel?

Bloomberg en Taiwan’s Economic Daily News weten het zeker: Volgend jaar komt er een nieuwe, geüpgradede versie van de Nintendo Switch uit. Over de specificaties is nog niks duidelijk omdat dit nog een work in progress is, maar Nintendo zou zich wel meer willen mengen in de console strijd die gaande is tussen Microsoft en Sony. Er zou zelfs gekeken zijn naar 4K resolutie.
Productie van de nieuwe console is nog niet gestart. Pas begin volgend jaar zou de console in productie gaan. Dit is omdat de huidige productie-partners nog steeds druk zijn met het maken van de huidige versies.

Naast een nieuwe Switch zou er ook een redelijke hoeveelheid games worden uitgebracht die ‘veel verschillende spelers gaan aanspreken’. Deze games, zowel first als third-party, zouden verklaren waarom er recentelijk zo weinig (grote) titels worden uitgebracht voor de Nintendo Switch.

Zie jij een nieuwe Nintendo Switch wel zitten? Of ben je tevreden met jouw huidige versie? We horen graag van je in de comments!

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren