Ubisoft levert geen discs bij Collector’s Edition Valhalla, Legion en Far Cry 6 voor Xbox

Ubisoft heeft een opvallende keuze gemaakt wanneer het Collector’s Editions van diens drie aanstaande games betreft. Wie een Collector’s Edition van Assassin’s Creed: Valhalla, Watchdogs Legion of Far Cry 6 voor de Xbox heeft gepre-orderd, zal genoegen moeten nemen met een downloadcode in plaats van een fysieke schijf.

Via een mededeling op Ubisoft Support valt te lezen dat het puur om de Xbox-versies gaat en dat PlayStation-versies van de peperdure edities gewoon met een schijf geleverd gaan worden. Voor een groot deel van Ubisofts klanten zal het allemaal een worst wezen of men een schijf krijgt of een downloadcode, maar er zullen gegarandeerd mensen zijn die juist balen van dit besluit.

Het is natuurlijk allemaal niet dramatisch te noemen, maar het is wel weer een extra dreun die kamp Xbox te verduren krijgt. Na het uitstellen van Halo Infinite en het geringe aanbod aan echte system sellers, lijkt de Series X al met een achterstand aan de consolerace te moeten deelnemen. Dat een uitgever dan ook nog eens besluit om uitgerekend jouw versie van een Collector’s Edition aan te passen, werkt dan ook niet bepaald in je voordeel.

 1.   
  LightFasher's avatar

  Merkwaardige keuze, zeker omdat het om 1 console gaat. En ook omdat de collector editie fans in mijn omgeving juist graag ook een schijfje hebben.

 2.   
  mmx's avatar

  Ik wil ook altijd een schijfje hebben met een mooie doos.Deze keuze is gewoon stom.Weer een blunder van UBI.

 3.   
  Bram_M99's avatar

  Hele rare keuze… Helemaal gezien het feit dat deze versies altijd enorm duur zijn. Overigens “wordt wezen” moet “worst wezen” neem ik aan.

 4.   
  Patrick Meurs's avatar

  @Bram_M99: om de vegetarische/vegan lezer niet te hard te triggeren, maakte ik er maar wordt van. Gezien deze groep het niet echt lijkt te boeien dat ik een kleine aanpassing heb gemaakt ter faveure van hen, heb ik er gewoon weer worst van gemaakt 😉

  Met andere woorden: bedankt voor je oplettendheid.

 5.   
  mmx's avatar

  @Patrick Meurs: goede uitleg geef mij maar Hema worst i.p.v. vegetarisch