EA Access en Origin Access worden EA Play

Eerder dit jaar was het eindelijk zover: na de teaser van vorig jaar verschenen EA-games weer op Steam, precies op tijd voor de Command & Conquer: Remastered Collection. Toen Electronic Arts eenmaal weer op Steam aanwezig was, werd ook vermeld dat EA Access ook via het verkoopplatform beschikbaar zou zijn. Echter, met die naam zul je dit abonnement niet kunnen afsluiten: EA kondigt aan dat EA Access én Origin Access worden samengevoegd onder de naam EA Play.

De basis van de services blijven hetzelfde: je krijgt toegang tot dezelfde EA-titels, demo’s van games die nog niet uit zijn en 10 procent korting op al je aankopen. Ook het duurdere Origin Access Premier-abonnement gaat nergens heen, maar dit verandert naar EA Play Pro.

Op de langere termijn wil EA echter wél veranderingen doorvoeren. Dit zal per game verschillen, maar je moet hierbij denken aan speciale uitdagingen in early access-games of maandelijkse beloningen als FIFA Ultimate Team-pakjes en cosmetische items. Overigens is de naamgeving nu dus overal hetzelfde, maar het abonnement zelf niet: je moet nog altijd een apart abonnement afsluiten voor elk platform waarop je er gebruik van wilt maken.

En de oplettende lezer heeft natuurlijk al opgemerkt dat EA Play ook de naam is die Electronic Arts hanteert voor zijn presentaties op de E3, wat wellicht voor verwarring kan zorgen. Maar geen zorgen: de livestreams zijn hernoemd naar EA Play Live, wat ook in de eerdere marketing al te zien was.

De naamsveranderingen gaan in op 18 augustus.

  1.   
    BozeBever's avatar

    En de store zal dan de EA playstore gaan heten?

    *Google lawyers heavily breathing