Creative director Assassin’s Creed: Valhalla definitief ontslagen

Enkele maanden geleden berichtten we al dat Ashraf Ismail, de creative director achter Assassin’s Creed: Valhalla, zijn taken neerlegde in verband met beschuldigingen van een affaire. Enkele dagen later werden twee topfunctionarissen geschorst na beschuldigingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag, waarna Ubisoft een statement uitbracht waarin het zei verdere beschuldigingen te onderzoeken. Dit onderzoek is gedaan door een externe partij, en blijkbaar waren de conclusies genoeg om Ashraf Ismail definitief te ontslaan.

Dit blijkt uit een interne e-mail in handen van Kotaku. Door de gevoelige aard van het onderzoek kon echter verder geen informatie worden gegeven; alleen dat Ismail definitief weg moet bij Ubisoft. Dit nieuws komt ongeveer een maand nadat ook in de bovenste bestuurslaag een grote hervorming doorvoerde, waardoor grote namen in meer of mindere mate gedwongen moesten vertrekken. Het lijkt er dan ook op dat Ubisoft de beschuldigingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag behoorlijk serieus neemt.

Assassin’s Creed: Valhalla verschijnt op 17 november voor Xbox One, PlayStation 4 en pc. Later komt de game ook naar next-gen consoles.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren