EA-aandeelhouders stemmen tegen grote bonussen topmannen

In juni riep CtW Investment Group, een organisatie die ethisch gedrag wil stimuleren bij topmannen van grote bedrijven, aandeelhouders van Activision-Blizzard op om tegen een bonussenpakket te stemmen voor directeur Bobby Kotick. Het aantal tegenstemmers bleef echter steken op 43 procent, dus kwamen de bonussen er alsnog – en vervolgens kwam er een klacht dat aandeelhouders (vermoedelijk die 43 procent) vonden dat Kotick te veel verdient. Maar 43 procent was wél het stevigste tegengas ooit tegen zogenaamde ‘Pay-on-Say’-bonuspakketten binnen Activision-Blizzard, dus de oproep van CtW lijkt wel effect te hebben gehad. Eenzelfde oproep richting aandeelhouders van Electronic Arts doen deze resultaten echter verbleken.

CtW Investment Group riep de aandeelhouders op om tegen Pay-on-Say-pakketten te stemmen voor CFO Blake Jorgensen en CTO Kenneth Moss, omdat het bedrijf ongeveer vier procent van zijn personeelsbestand ontsloeg en omdat de prestatiebonussen vanuit de resultaten niet te rechtvaardigen waren. En daar is gehoor aan gegeven: ongeveer 74 (!) procent van de aandeelhouders stemde de bonussen weg. Normaal gesproken is de oppositie tegen Pay-on-Say-bonussen maar klein, en het gebeurt maar weinig dat ze worden weggestemd, laat staan met zo’n grote marge. In 2018 en 2019 gebeurde het slechts in iets meer dan 2,5 procent van de gevallen.

Deze verwerping is ongetwijfeld een reactie op de flinke salarisverhoging die Jorgensen en Moss eerder kregen: respectievelijk krijgen de heren 10,1 miljoen dollar en 7,3 miljoen dollar meer dan vorig jaar, in de vorm van salaris, aandelen en andere vormen van inkomsten. De bonussen daarbovenop zouden het helemaal te gortig hebben gemaakt, is de boodschap van de aandeelhouders. CtW Investment Group hoopt dat met dit stemresultaat een signaal af is gegeven dat Electronic Arts een salarisfilosofie moet aannemen die zich in alle bedrijfslagen richt op het ontwikkelen en binnenboord houden van talent, in plaats van telkens maar bonussen richting topmannen te smijten.

Overigens is de wegstemming slechts van adviserende aard; de directie van EA kan zelf besluiten om de bonussen alsnog uit te keren. Wel loopt het bedrijf daarmee het risico dat aandeelhouders het bedrijf de rug toekeren, aangezien 74 procent een wel erg groot deel is om te negeren.

  1.   
    BozeBever's avatar

    Maar voor een verhoging van de dividend-uitbetaling zeker? Gierig. As usual.