Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 uitgesteld naar 2021

Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 stond eigenlijk gepland voor eind dit jaar, maar had nog steeds geen concrete releasedatum gegeven. Maar er is slecht nieuws voor de fans van de serie, want 2020 blijkt te ambitieus te zijn geweest voor ontwikkelaar Hardsuit Labs. Daarom is besloten de game uit te stellen naar volgend jaar.

Dit maken de ontwikkelaar en uitgever Paradox Interactive bekend op Twitter. De komende maanden krijgen we meer informatie over wanneer Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 wél moet verschijnen. Ook wordt op een later moment gedeeld wat voor “reorganisaties” er worden doorgevoerd om de nieuwe releasedatum te halen.

In de reacties op Twitter heerst de nodige scepsis. Zo zijn er mensen die vermoeden dat de game in development hell verkeert, of dat dit uitstel eigenlijk een strategie is om de strijd tegen zwaargewichten als Assassin’s Creed: Valhalla en Cyberpunk 2077 te vermijden. Dat gezegd hebbende, er is ook veel begrip voor de ontwikkelaar. Mensen hopen gewoon op een waardig vervolg op Vampire: The Masquerade – Bloodlines.

Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 is aangekondigd voor pc, PlayStation 4 en 5, en Xbox One en Series X.

  1.   
    Amaraldane's avatar

    Jammer, maar begrijpelijk. Er ligt een zware last op hun schouders gezien er een algemene verwachting is dat hun game even goed gaat (moet) zijn als VTMB1.

  2.   
    Mike Gevers's avatar

    @Amaraldane: Ik denk dat ze deze game ook te vroeg hebben aangekondigd.