Mogelijk ook PlayStation 5 Pro in aantocht

Sony is nog heel hard bezig met de release van de PlayStation 5, maar het lijkt er sterk op dat het team ook aan een PlayStation 5 Pro werkt. Er is een patent opgedoken met meerdere aanwijzingen voor een krachtigere console. Het patent staat op naam van Sony Interactive Entertainment LLC en is in 2019 al ingediend. In dit patent worden meerdere mogelijkheden besproken voor een krachtige console. Zo bestaat er de mogelijkheid dat de console gebruik kan maken van een dual-GPU, waarmee de performance van de console een stuk hoger wordt.

Het patent spreekt uitgebreid over meerdere GPU’s die samen moeten kunnen werken met lokale en internettoegang tot de tweede GPU. Dit kan betekenen dat er een console komt met meerdere GPU’s, of dat de console een GPU vanuit de cloud gebruikt. Het patent spreekt over het feit dat de extra GPU gebruik kan maken van de PlayStation Now servers.

Denk jij dat een PS5 Pro een realistische toevoeging zal zijn aan het arsenaal van Sony? Laat het ons weten in de reacties!

 1.   
  Jigneo's avatar

  maar dat doet Sony toch vaker.. eerst deze versie, dan een pro versie en dan vervolgens een light versie uitbrengen… lijkt mij niet echt verrassend

 2.   
  tijn80's avatar

  @Jigneo:
  Nou, vaker… Andere versies: ja. De PS3 heeft ook een Slim en SuperSlim-variant. Pro is “pas” sinds de PS4. Ook is er een Slim, maar dat is niet hetzelfde als Lite. Mogelijk heb ik het hier verkeerd, maar volgens mij is de Slim niet slechter dan de normale variant qua performance/grafisch/etc.

  Verwacht overigens geen light-versie. Je hebt nu al 2 versies: met en zonder schijfstation. Met Pro erbij zit je dan al weer op 4 varianten (aangenomen dat daar ook met en zonder schijf uitgebracht wordt)

  Een slim verwacht ik dan echter weer wel, tenzij ze de Pro meteen compacter maken. Want wat ziet dat ding er gigantisch uit…

 3.   
  mmx's avatar

  @tijn80: ik denk dat jij helemaal gelijk heb dat er ook een slim versie komt.Een pro versie extra is niet nodig volgens mij de nieuwe Ps5 gaat volgens sony helemaal toppie presteren.

 4.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  Pfff, als die net zo luidruchtig is als de PS4 Pro dan word het een pass. Had de Pro op release date gekocht puur voor wat extra power voor mijn PSVR.

  Maar vergeleken met de normale ps4 is de PS4Pro zo luid dat ik altijd met een headset speel om aan het luidruchtige geluid te kunnen ontsnappen.
  Vooral met MW, Ghost of Tsusima, TLOU Part2 gaat ie lekker te keer. :/

 5.   
  Ik kom Harambe wreken's avatar

  @DutchGamer-W-: Daarom nooit gelijk bij release al een console kopen. Heb een later model van de Pro op mijn bureau staan en herrie is nooit echt een probleem geweest

 6.