VR-game Star Wars: Tales from Galaxy’s Edge in de maak

De studio ILMxLAB is verantwoordelijk voor de VR-game Vader Immortal en hoewel die game nog deze zomer moet verschijnen voor PlayStation VR (was eerder beschikbaar voor Oculus), is de studio alweer bezig met een nieuwe game. Tales from Galaxy’s Edge speelt zich op de planeet Batuu, waar Galaxy’s Edge de ruimtehaven is die speciaal is gebouwd voor de Disney-parken Disney Land California en Disney World Florida. Volgens ontwikkelaar Jose Perez III is deze omgeving zo meeslepend dat ze er wel een game mee moesten maken (via Entertainment Weekly):

“When you step in and you look around, I am here. I’m not seeing a bunch of Disneyland stuff. I’m in a world in Star Wars.”

De game speelt zich af na de gebeurtenissen van The Last Jedi en je kruipt in de huid van een Droid technicus op een transportschip. Na een achtervolging door de Guavian Death Gang stort je neer op Batuu. De gang had het eerder aan de stok met Han Solo, Chewbacca, Rey en Finn in Episode 7: The Force Awakens. Eén van de leiders van de gang is Tara Rashin, die wordt gespeeld door actrice Debra Wilson. Zij speelde eerder de rol van Cere Junda in Star Wars Jedi: Fallen Order.

“We want to tell all the stories that you don’t get in Galaxy’s Edge. We don’t want to just replicate something that you can get in real life. We want to build on it and make something that’s new and unique.”

Tales From the Galaxy’s Edge is nu in ontwikkeling voor Oculus Quest

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren