Obsidian kondigt first-person RPG Avowed aan

Obsidian is in RPG-land al lange tijd een grote naam, niet alleen vanwege grote titels als Fallout: New Vegas en The Outer Worlds, maar ook voor minder bekende games, zoals Pillars of Eternity. In het universum van laatstgenoemde is nu een nieuwe RPG aangekondigd: Avowed.

Dat de naam Pillars of Eternity niet wordt gebruikt laat zich eenvoudig verklaren: de franchise hanteert van oudsher een isometrische camera, maar Avowed gaat first-person. Daardoor krijgt het spel meteen al een Skyrim-achtige vibe, maar dan wat duisterder – wellicht omdat het grootste deel van onderstaande trailer zich ’s nachts afspeelt.

Deze trailer werd getoond tijdens de Xbox Games Showcase, waar ook werd gezegd dat Microsoft aan Obsidian vroeg wat voor game ze wilden maken. Avowed was het antwoord. Dat is volledig in lijn met wat de studio eerder zei: men wilde in 2014 al een Skyrim-achtige RPG maken. Ook kwamen er afgelopen september vacatures voorbij voor een “RPG van wereldklasse”. De overname door Microsoft heeft het bedrijf dus veel goed gedaan. Pillars of Eternity 2 werd goed beoordeeld, maar de verkoopcijfers bleven achter. Toch is er nu dus budget voor de droomgame van Obsidian.

Maar dat is meteen ook het slechte nieuws: Obsidian werd pas in 2018 overgenomen door Microsoft en het ontwikkelen van games is meestal een kwestie van vele jaren. In de trailer wordt dan ook niet eens een release window genoemd. De kans bestaat dat Avowed pas in 2023 of zelfs later zal verschijnen. Ook is er een kans dat de game alleen voor Xbox Series X en pc zal verschijnen, hoewel eerder wél is gezegd dat Microsoft-studio’s ook multiplatform-games mogen maken.

Hoe dan ook, check hieronder de brute trailer.

Meer Avowed

  1.   
    MaTriXX's avatar

    Ziet er goed uit, maar goed Obsidian levert goede RPG games tot op heden.