Cadence of Hyrule DLC voegt personages, muziek en verhaal toe

Cadence of Hyrule: Crypt of the NecroDancer feat. The Legend of Zelda (of gewoon simpelweg Cadence of Hyrule) krijgt maarliefst drie DLC-pakketten. Dat onthulde Nintendo eerder vandaag in een Nintendo Direct Mini.

Elk stuk DLC voor de cross-over tussen ritmegame Crypt of the NecroDancer en The Legend of Zelda richt zich op iets anders. Het eerste pakket, dat vanaf vandaag te verkrijgen valt, is het Character Pack. Deze voegt vijf nieuwe speelbare personages toe.

Het Character Pack laat je als Zelda’s beschermer Impa spelen, die met haar naginata tegenstanders op afstand kan steken. Vanuit kamp The Legend of Zelda zul je ook de duistere kant van de protagonisten kunnen verkennen als Shadow Link en Shadow Zelda. Crypt of the NecroDancer-personages zijn er ook in de gedaantes van de olijke, zingende verkoper Frederick en Aria, de grootmoeder van Cadence. Laatstgenoemde is uitzonderlijk moeilijk: word je geraakt of mis je een noot, dan is het game over.

Het tweede DLC-pakketje heet het Melody Pack. Deze voegt 39 nummers toe aan het spel. Tevens stelt je dit in staat de achtergrondmuziek ten alle tijden aan te passen. Vermoedelijk verandert daarmee ook de snelheid van de gameplay. Welke nummers we kunnen verwachten is nog niet bekendgemaakt.

Het laatste stuk DLC is Symphony of the Mask en laat je een gloednieuwe verhaallijn volgen. Hierin staat Majora’s Mask’s Skull Kid centraal. Afhankelijk van welk masker je draagt, verandert de gameplay.

De Character Pack is vanaf vandaag al verkrijgbaar voor 4,99 euro, de twee andere DLC packs verschijnen nog voor oktober voor respectievelijk 5,99 euro en 9,99 euro. Wil je ze alle drie, dan kun je de Seizoenspas overwegen voor 14,99 euro. Deze levert je ook bonuskostuums op voor Link en Zelda die je direct kunt gebruiken.

Heb je de game nog niet gekocht in de Nintendo eShop, dan kun je overwegen nog even te wachten. Cadence of Hyrule zal op 23 oktober ook fysiek in de winkels komen te liggen. Deze editie bevat vanzelfsprekend alle zojuist besproken DLC.

Eerder voegde ontwikkelaar Brace Yourself Games al DLC toe aan Cadence of Hyrule in de vorm van Octavo’s Ode. Daarin speelde je de slechterik Octavo. Het bleek een soort easy mode; alleen het laatste eindbaasgevecht was écht anders. Maar hé, gegeven paarden hè?

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren