Team achter Alyx is klaar voor “echte” nieuwe Half-Life

Je kent Geoff Keighley natuurlijk van de Video Game Awards, maar hij is ook een belangrijke insider in de industrie. Hij heeft voor het blad PC Gamer het ontwikkelproces van Half-Life: Alyx onder de loep genomen en is tot de conclusie gekomen dat het team achter de game nu klaar is voor een vervolg op alle conventionele gaming systemen (via videogamer). Of Valve dit daadwerkelijk gaat doen is natuurlijk nog niet bekend, zeker omdat het erop lijkt dat eigenaar Gabe Newell bang lijkt te zijn voor derde delen. Kijk maar naar games als Portal, Left 4 Dead en Team Fortress, al die games zijn gestopt bij deeltje twee.

Toch is één belangrijk statement wel van belang, want in gesprek met Keighley heeft Phil Co (designer bij Valve) het volgende laten weten:

“We’re not afraid of Half-Life no more.”

Half-Life: Alyx heeft in ieder geval laten zien dat er weer wat mogelijk is met de geliefde franchise. Nu hopen dat ook de volgende stap gezet kan worden, zodat alle gamers kunnen genieten van nieuwe avonturen.

 1.   
  mmx's avatar

  Ik zou het fantastisch vinden als er een nieuwe Half Life komt.

 2.   
  Heccer's avatar

  Kan niet wachten en het einde van Alyx liet wel door schemeren een vervolg we zullen zien.

 3.   
  BozeBever's avatar

  Ik heb hier wel vertrouwen in! Olly Moss, de man achter prachtige artwork en diegene die de mooie dingen voor Campo Santo heeft gedaan was de creative director van Alyx. Die man is creatief geniaal qua look and feel. Nu maar hopen dan Gabe een beetje normale grenzen aan weet te geven. Laat maar komen.