Xbox Live Gold heeft geen jaarlijks abonnement meer

Een opvallende verandering op de website van Microsoft – Het Xbox Live Gold-abonnement voor 12 maanden is vanaf nu niet meer beschikbaar. Enkel maandelijkse of drie maandelijkse abonnementen kunnen worden aangeschaft. Maar nu is de vraag: Waarom?

Het lijkt erop dat deze verandering geen ongelukje of een ondoordachte beslissing is geweest, volgens website True Achievements. Het is goed mogelijk dat Microsoft consumenten in de richting van een Xbox Game Pass Ultimate willen duwen. Bij dit lidmaatschap krijg je een jaar Xbox Live Gold én Xbox Games Pass voor een jaar. Dit is wel een duurder alternatief (100+ euro per jaar) dan de adviesprijs van 60 euro voor een Xbox Live Gold-abonnement.

De Xbox Live Gold voor 12 maanden is nog wel beschikbaar via derden zoals KaartDirect en Nedgame.

Een andere reden voor het verdwijnen van het jaarlijkse abonnement kan de komst van een nieuw lidmaatschap zijn. Over slecht enkele maanden wordt natuurlijk de Xbox Series X verwacht. Mogelijk dat Microsoft een nieuw soort abonnement introduceert voor deze next-gen console.

  1.   
    GsA_Dragonheart's avatar

    Ik heb ergens gelezen dat ze bij Microsoft aan het praten zijn om de paywal te laten vallen om online te kunnen spelen. Dus geen abonnement meer voor online te kunnen spelen. Gaat over een gerucht dus zou ik dit wel met de nodige korrels zout aannemen. Indien dit effectief gebeurd gaan we een heuze shift zien in console land. Maar op eender welk platform je speelt, good times are ahead.