Assassin’s Creed Valhalla krijgt brute X-ray kills

Assassin’s Creed Valhalla leent een bruut stukje camerawerk van onder andere Sniper Elite en Mortal Kombat. Volgens gameregisseur Benoit Richer krijgt Assassin’s Creed Valhalla namelijk X-ray kills. De brute handeling die eerder al zichtbaar was in een uitgebreide gameplay trailer is door spelers zelf te activeren, zo verklaarde Richer via Twitter.

Op diverse online fora zijn de reacties gemengd. Er zijn gamers die het een toffe toevoeging vinden. Anderen vinden het juist niet bij Assassin’s Creed passen. Daarbij hopen sommige spelers dat het een feature is die ook uitgeschakeld kan worden. Het kan vrij hinderlijk zijn als je juist zo stealthy mogelijk wilt spelen en door een dergelijke animatie niet goed ziet wat er om je heen gebeurt of wie jou mogelijk in de gaten heeft.

Assassin’s Creed Valhalla verschijnt op 17 november voor de pc, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One en Xbox Series X.

 1.   
  Sa.'s avatar

  Ubi ubi ubi…

  Bruut, sure.

  Maar dit haalt je toch uit de ervaring? Voelt sci-fi achtig.

 2.   
  ChielB's avatar

  Had hier “Valhalla – A Viking Story” van gemaakt zonder enige AC referentie en er was niets aan de hand geweest met een potentiële top-franchise in het verschiet.

  Het ziet er zeker bruut uit en past denk ik ook prima bij de setting/sfeer, maar again, ver weg van wat het ooit was.

 3.   
  mmx's avatar

  @ChielB: goed gezien.

 4.   
  BozeBever's avatar

  Assassins Creed Elite V2, ofzoiets…

 5.   
  Ik kom Harambe wreken's avatar

  Prima voor een viking game, maar dit heeft niks meer te maken met Assassin’s Creed

 6.   
  Papachico's avatar

  Gaan we weer hoor haha.

  Black Flag was 1 van de beste AC games en lachwekkend genoeg had het meer t pirates life idee dan dat het een AC game was. Dus als mensen gaan huilen dat Origins en Odysey niks met AC te maken had.. Origins verteld t verhaal over hoe de Creed is ontstaan. Odysey verteld t verhaal over hoe de Hidden Blade is gemaakt en waar t vandaan kwam (namelijk de spear). Die 2 games vertelde al meer dan Black Flag.

  AC 1 was mega slecht. Enkel rinse en repeat.
  AC 2 was het allerbeste
  AC 3. Connor, loopjongen tussen 2 partijen. Slecht spel. Wordt nog t meeste genaaid ook.
  AC 4. Pirates game. Niet echt AC . Toch vonden mensen t 1 van de beste delen. Voorkeur gaat uit naar Pirates en t verhaal was goed. Enough said want verder was de game niet boeiend in de zin van AC.

  Origins en Odysey zijn bij de meeste verkeerd gevallen. Waarschijnlijk omdat mensen t vergelijken met The Witcher of dat t meer een RPG is of omdat er geen hidden blade is maar een kapotte speer (ja want zonder hidden blade is t geen AC toch?), of omdat er zand in t spel zit. Als dat niks voor je is, koop t dan niet. Die 2 games vertelde meer over AC dan Black Flag dus wat zitten de meeste nou te zeiken? Droeftoeters

  p.s. die x ray shit hoeft idd niet. Gewoon een clean kill en doorgaan.

 7.   
  toqeer's avatar

  Ac 1 vond ik niets na die andere delen vond ik iedere deel vet

 8.   
  Thomaat1's avatar

  @Papachico:

  Wat denk jij dat de essentie is van AC? Het bizarre, totaal onoverzichtelijke verhaal? Want behalve dat hebben de laatste paar games weinig meer met AC te maken. Black flag, Origins & zijn goede games, maar in Unity voelde ik veel meer AC.
  En laat mensen lekker even haten joh, met zo’n feature vraag je er toch gewoon om? 😉

 9.   
  Papachico's avatar

  @Thomaat1:

  In mijn ogen het verhaal vertellen van een voorouder die een assassin is geweest en wat zijn/haar rol was daarin. Daarnaast gaat het mij vooral om de gameplay dat ik als assassin (tegenwoordig ook als warrior haha) kan spelen, op een gewelddadige lomperik manier of als stealth-gebruiker om door bosjes whatever te gaan. Sinds die open world/sandbox krijg je gewoon alle keuze hoe jij wilt spelen. Ik geef toe dat het verhaal daardoor aangetast wordt. Het AC gevoel is wel minder maar ik zie het nog steeds.

  p.s. Unity heb ik nooit gespeeld eigenlijk haha. Ik las overal bugs 😛