Xbox One X en digitale Xbox One S gaan uit productie

De nieuwe consoles komen met rasse schreden naderbij, en zeker ook vanwege het coronavirus betekent dat dat er gespeeld moet worden met productiecapaciteit. Zo verdubbelde Sony onlangs de snelheid waarmee het de PlayStation 5 maakt. Ook aan de groene kant komt nu een aankondiging wat betreft de productie, maar dan van de andere kant: er worden console uit productie gehaald.

Concreet gaat het om de krachtigere Xbox One X en de Xbox One S All Digital Edition. Van die eerste werd eerder nog een limited edition onthuld met een Cyberpunk 2077-thema, en de disc-loze Xbox One is pas krap een jaar op de markt. Toch worden deze apparaten uit de fabricage gehaald, wat volgens Microsoft een natuurlijke stap richting de Xbox Series X is. De Xbox One S met schijflezer blijft wél gewoon van de lopende band rollen.

De Xbox Series X staat eind dit jaar te verschijnen, net als de PlayStation 5. Volgens geruchten (en de game development kit) werkt het groene kamp ook aan een goedkopere en minder krachtige variant: de Xbox Series S. Deze zou in augustus worden onthuld.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren