Microsoft Flight Simulator verschijnt op 10 discs voor de pc

Liefhebbers van vliegsimulaties worden dit jaar eindelijk weer op hun wenken bediend met de release van Microsoft Flight Simulator. PC-gamers die graag de fysieke versie straks kopen dienen wel aardig wat ruimte in de kast te maken. Aerosoft, de uitgever van de pc-versie, heeft namelijk laten weten dat de game op maar liefst 10 (!) dual-layer dvd’s wordt uitgebracht.

De uitgever licht toe dat dit enorme aantal schijfjes nodig is omdat alle vliegvelden en vliegtuigen veel ruimte in beslag nemen. Dit zou al snel richting een forse 90 GB gaan. Men wil niet dat alle pc-spelers verplicht worden om deze hoeveelheid data te downloaden. Zeker in regio’s waar geen snelle internetverbinding beschikbaar is, kan een download van 90 GB best een obstakel zijn.

De fysieke versie van Microsoft Flight Simulator wordt vanaf 21 augustus verscheept. Dit is slechts enkele dagen na de wereldwijde release op 18 augustus.

 1.   
  mmx's avatar

  Wow dat is weer een flinke Simulator.

 2.   
  DeAdSeYe's avatar

  Dit is nog niks want DCS World met een aantal modules die ik heb, nemen zo’n 150gb in beslag. Soms heb ik ook nog een beta versie nodig om met early access modules te spelen wat ook zo’n 150gb in beslag neemt. Dan ben ik al 300gb kwijt aan één spel.

 3.   
  ChielB's avatar

  DCS World had ik in alle eerlijkheid nog nooit van gehoord, maar 300GB voor een enkel spel klinkt heftig. 🙂

 4.   
  DeAdSeYe's avatar

  @ChielB:

  Het spel zelf is 150gb maar vaker brengen ze modules uit in early access, en dan heb je de test/beta versie nodig die ook nog eens 150gb in beslag neemt.

  DCS World is de meest gedetailleerde en realistische simulator ooit. Je hebt de standaard modules voor de casual gamers. Dit zijn vliegtuigen die makkelijk te leren zijn. En dan heb je de full-sim modules. Dit zijn modules die volledig gedetailleerde zijn. Alles in de cockpit werkt, elk knopje heeft een functie en het is allemaal 1 op 1 overgenomen van de werkelijkheid. Het duurt weken of zelfs maanden om een module te leren. Vaker komen ze ook met een handleiding die gebaseerd is op een echte handleiding.

  Ik vlieg zelf de F/A 18C, f-16C en de AV-8B. Deze modules kosten 60 tot 70 euro per stuk maar zijn wel erg gedetailleerd en 1 op 1 overgenomen van de werkelijkheid. Als je weet hoe je een F-16C in het spel moet aanzetten, weet je ook hoe je een F-16C in werkelijkheid moet aanzetten. Alles werkt zoals in de werkelijkheid.

  Hier heb je een cold start F-16C tutorial.
  https://youtu.be/N0wwyEZiOvU

  F-16C trageting pod tutorial
  https://youtu.be/Dre2aUWa-vM

  En zo zijn er nog tientallen tutorials. Ze hebben ook WW2 modules. Community’s maken ook hun eigen missies en nog veel meer.

 5.   
  PSPfreaky's avatar

  Microsoft heeft bij de systeemeisen gezet dat het spel 150GB in beslag neemt. 90GB download/installeer je. Volgens mij kan je een deel opslaan in de cache, bijvoorbeeld plekken waar je vaak komt. Maar… dan heb je slechts enkel de basis. Er is een internetverbinding nodig om de omgeving er nog beter uit te laten zien. Bij de minimum specs wordt 5mbps (0.6mb/s) vereist, op de hoogste specs 50mbps (6.3mb/s). Dit heeft ook gevolgen hoe de omgeving eruit komt te zien.

  Bedenk dat alle data die gebruikt wordt voor Flight Simulator ongeveer 2 PT (Petabyte) is. Dit is 2000TB.