Assassin’s Creed: Valhalla bevat geen traditionele side quests

In Assassin’s Creed: Origins en Odyssey werden we (ten goede of ten kwade) overspoeld met side quests, wat sommige spelers niet echt konden waarderen. In Assassin’s Creed: Valhalla zullen deze niet meer hun opwachting maken, maar dat heeft niet per se te maken met de ontvangst door spelers.

De reden zit hem namelijk in de verhaaltechnische hoek: als Eivor val je de Britse Eilanden binnen, dus het is volstrekt onlogisch om verzoekjes van de lokale bevolking aan te nemen. Wel bevat Assassin’s Creed: Valhalla natuurlijk content naast het hoofdverhaal, maar die zul je deze keer écht zelf moeten opzoeken.

Het hoofdverhaal is deze keer groter en meer toegespitst, dus voor de zij-content zul je meer op verkenning moeten gaan. Hoe je precies toegang krijgt tot deze zaken, bleef nog in het midden. Maar als we Ubisoft een beetje kennen, betekent dat een map vol met icoontjes om op te zoeken.

Assassin’s Creed: Valhalla verschijnt op 17 november voor pc, Xbox One, Xbox Series X, PlayStation 4, PlayStation 5 en Google Stadia.

 1.   
  tijn80's avatar

  AC is AC niet meer… 🙁

  De afslag die ze bij Origins hebben genomen, heeft de hele kern van de game verwijderd. Ze hadden de “Assassins Creed” net zo goed uit de titels kunnen halen en een game over Egyptenaren, Grieken en Vikingen kunnen maken.

 2.   
  Papachico's avatar

  @tijn80:

  Ze hebben de kern niet verwijderd hoor.

  In Origins zie je t ontstaan van de Creed.
  In Odysey zie je waar de hidden blade vandaan komt en hoe het zn handelsmerk heeft gekregen.
  Valhalla kan ik geen uitspraak over doen.