Meer gameplay Assassin’s Creed Valhalla gelekt; toont boss fight en wereld

Hoewel komende zondag Assassin’s Creed Valhalla te zien is in Ubisoft Forward, de digitale conferentie van de Franse ontwikkelaar waarin zij diens nieuwste titels gaan tonen, zijn er eerder deze week al beelden uitgelekt van de nieuwste Assassin’s Creed-game. Nu zijn er echter nog meer beelden opgedoken.

Waar de eerste lading aan beelden zich vooral focuste op het innemen van een vijandelijk fort, tonen de nieuwste beelden een ware boss fight tegen Cordelia, een dochter van Lerion. Een klein gedeelte van een missie aangezien haar dolk, die je verkrijgt bij het verslaan van Cordelia, valt onder de quest items. Daarnaast is het één van de vele mysteries die je kan vinden in East Anglia.

Naast deze vijandelijke encounter is er ook meer te zien van de skills die je kan ontgrendelen en is er zelfs heel even een behoorlijk groot gedeelte van de wereld te zien waarin de nieuwste Assassin’s Creed-game zich gaat afspelen.

Assassin’s Creed Valhalla verschijnt nog dit najaar voor de Xbox Series X, Xbox One, PlayStation 5, PlayStation 4, Google Stadia en pc. Een exacte datum is nog echter niet bekend, mogelijk gaat dit dus gebeuren tijdens de Ubisoft Forward.

 1.   
  BozeBever's avatar

  Oké… Ik heb voldoende gezien van Valhalla.

  De AC serie is een beetje ontspoort. Het voelt zelf aan alsof dit het label ‘Assasins Creed’ moet dragen van de uitgever om een verkoopsucces te garanderen. De setting is leuk, maar dit voelt erg aan als een mix van The Witcher, Red dead redemption (roep je paard) en God of War. En hoewel het in deze tijd misschien een rare gedachte is, moet ik ook erg wennen aan een vrouw in deze setting. Niet dat er iets mis mee is, maar het voelt ‘off’.

  Zal hem wel over twee jaar spelen, als hij gratis via de Epic Game Store te verkrijgen is.

 2.   
  Rolf31's avatar

  @BozeBever: Ik ben bang dat je gelijk gaat krijgen. Het is triest om te zien dat een dergelijke franchise de nek omgedraaid wordt.

  Je opmerking over de vrouw in deze vond ik bij odyssee al een dingetje. Het lijkt of de actualiteiten, voor zover je ze zo kunt noemen, de overhand hebben in de ontwikkeling van de triple A games. Men lijkt meer gefocust op het politiek correcte dan het verhaal. Zie TLOU2.

  Als dit zo doorgaat krijgen we een trans Crash Bandicoot of gender fluide Ratchet. Alle respect voor ieder zijn moeilijkheden en overtuigingen, maar het komt de gamewereld niet ten goede op de geforceerde manier. En de diverse groepen in de samenleving ook niet, want het geeft een averechts effect. MHO.

 3.   
  Djobba010's avatar

  @bozebever en Rolf: Ik vind hetzelfde als jullie, maar dan andersom. Dus voor mij is dit een teleurstelling juist omdat het teveel op de vorige twee AC titels lijkt. AC is elke weer precies dezelfde game (qua mechanics) maar dan in een ander jasje. De combat voelt leeg, weinig feedack, weinig gore. Side missions zijn altijd hetzelfde, main story missions ook vrijwel altijd hetzelfde format. En een viking die tegen muren kan oprennen en alles kan beklimmen? Dus de overeenkomst zit in dat we allemaal teleurgesteld zijn, maar om een net iets andere reden. Jullie willen blijkbaar meer AC en ik minder. Het bungelt er een beetje tussenin kan ik dan concluderen.

 4.   
  BozeBever's avatar

  @Djobba010: Kan je dan niet gewoon concluderen dat de AC serie klaar is en dat Ubisoft maar met een nieuwe IP moet komen, die juist verder kan gaan zonder te moeten blijven in de heilige huisjes van het AC universum?