Worms Rumble aangekondigd voor pc, PlayStation 4 en 5

Worms W.M.D. verscheen alweer bijna vier jaar geleden, en sinds de Nintendo Switch-port is het al even stil rondom de franchise. Dit jaar is echter het 25e jubileum van de serie én viert ontwikkelaar Team17 zijn 30e verjaardag, en dat gaat gevierd worden met een nieuw (en vernieuwend) deel: Worms Rumble.

De nieuwe game gooit het recept van de serie compleet op de schop: waar we gewend zijn Worms met beurten te spelen, biedt Worms Rumble gameplay in real-time. Dit neemt ook een verandering in je beweging met zich mee: de moordlustige wormen bewegen zich nu sneller én gevarieerder over het slagveld. Zo kun je bijvoorbeeld snel rollen, wall jumps doen en wegduiken voor inkomend wapengeweld. Wel is het zo dat je dit niet oneindig kunt blijven doen: je Worms hebben nu ook een stamina-meter, die alleen weer volloopt als je het wat rustiger aan doet.

Worms Rumble is aangekondigd voor de PlayStation 4 en de aankomende PlayStation 5, maar ook voor pc. Daarbij wordt cross-play ondersteund, zodat je met je vrienden kunt spelen, welk platform zij ook de voorkeur geven.

Ook zijn er drie spelmodi aangekondigd: Deathmatch, Last Worm Standing en Last Squad Standing. De Deathmatch-modus is precies wat je ervan verwacht: wie de meeste wormen omlegt binnen een bepaalde tijd, wint. De laatste twee zijn de Worms-versies van de Battle Royale-games die we kennen uit games als PUBG en Fortnite.

In Deathmatch en Last Worm Standing gaan 32 spelers de strijd tegen elkaar aan. In de Battle Royale-modus is het verschil natuurlijk dat je maar één keer dood kunt, voordat je geëlimineerd wordt uit het spel. Als je inderdaad sterft in Last Worm Standing, kun je ervoor kiezen de rest van het potje in spectator mode te bekijken, of om meteen een nieuw potje aan te gaan.

In Last Squad Standing, daarentegen, gaan tien teams van drie wormen de strijd met elkaar aan. Je teamgenoten kunnen je reviven als je wordt neergeschoten. Team17 zegt dat teamwerk belangrijk zal zijn om de overwinning te behalen.

Worms Rumble verschijnt eind dit jaar voor pc, PlayStation 4 en PlayStation 5.

Meer Worms Rumble

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren