Goedkopere Xbox Series X ‘Lockhart’ duikt op in development kit

Al lange tijd voor de onthulling van de Xbox Series X ging er een aantal codenamen rond, zoals Project Scarlett en Project Lockhart. Van die eerste weten we inmiddels dat dit het paradepaardje van de Xbox Series X zal zijn. Echter, diezelfde naam impliceert dat er meerdere versies komen, aangezien het woord ‘series’ wordt gebruikt. Een aanwijzing uit de Gamecore Development Kit (GDK voor vrienden) duidt erop dat dit inderdaad het geval is, want Lockhart is opgedoken in de meest recente versie.

De vondst werd gedaan door beveiligingsonderzoeker TitleOS. Hij zag dat er twee performance-profielen onder de Xbox Series X-familie aanwezig waren. Een van die profielen wordt expliciet ‘Lockhart’ genoemd. Deze profielen kunnen ontwikkelaars helpen hun code te optimaliseren voor verschillende apparaten, bijvoorbeeld door bepaalde grafische effecten uit te schakelen op zwakkere hardware.

Zoals gezegd gaan er al lange tijd geruchten over het Lockhart-apparaat. Volgens de geruchten gaat het om een console zonder disk-lezer, zoals ook de PlayStation 5 die een krijgt. Ook zouden de prestaties van Lockhart een tandje lager liggen dan die van de Xbox Series X: waar deze console 12 teraflops belooft, zou Lockhart het moeten doen met slechts 4 teraflops.

Hoe dan ook, de verwijzing in de GDK wijst erop dat dat we de onthulling naderen. Microsoft houdt volgende maand een online evenement, waarvoor al onder meer een teaser is geplaatst voor Halo Infinite. Het zou dan ook heel goed kunnen dat Project Lockhart op datzelfde event wordt onthuld.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren