Modder creëert Map Editor voor Overwatch

Het is alweer een tijdje geleden dat Blizzard de workshop-modus introduceerde in Overwatch, 24 april 2019 om precies te zijn. Sindsdien is de community van Overwatch druk bezig geweest met het creëren van eigen gemaakte games. Zo kan je met D.VA een vliegparkour afleggen, verstoppertje spelen en zelfs je aim verbeteren. Allemaal vanwege de eindeloze fantasie van de community.

Nu lijkt de workshop echter bij het begin van een geheel nieuw hoofdstuk te staan, eentje die het gehele spel op zijn kop kan zetten. Modder Yurodd van de groep de Grandeur Hammers heeft het namelijk voor elkaar te krijgen om een Map Editor in Overwatch te implementeren.

Op het moment van spreken is deze modi nog behoorlijk barebones, je kan eigenlijk alleen nog maar muren toevoegen die nogal behoorlijk transparant zijn. Hoewel dit misschien op de map Horizon Lunar Colony aanvoelt als ”one small step for man, one giant leap for mankind.” lijkt dat ook ontzettend toepasselijk te zijn op deze modus.

Nu is het nog een kwestie van de meest simpele dingen in elkaar zetten, straks het aanpassen en verbeteren van bestaande maps en misschien in de toekomst zelfs wel het creëren van geheel eigen ontworpen strijdvelden.

Je hebt slecht ‘enkele’ driehoeken nodig, zo heeft Unreal Engine 5 laten zien. Het zou in ieder geval een goede toevoeging zijn voor Overwatch 2, waarvan momenteel nog steeds niet duidelijk is wanneer dat vervolg precies gaat verschijnen.

from r/Overwatch

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren