Dankzij PS5 SSD kun je dimensie “hoppen” in Ratchet & Clank: Rift Apart

Ontwikkelaar Insomniac Games (Spider-man, Sunset Overdrive) heeft een nieuw video gedeeld die meer vertelt over Ratchet & Clank: Rift Apart. Zo zal je dankzij de PlayStation 5 SSD binnen een fractie van een seconde kunnen springen van de ene naar de andere dimensie. Volgens creative director Marcus Smith was deze gameplay nooit eerder mogelijk geweest.

Ook wordt in de video uitgelegd dat de game gebruik zal maken van de adaptive triggers van de DualSense controller, waarbij als voorbeeld de shotgun (enforcer) wordt genoemd. Spelers kunnen kiezen of ze met één of twee lopen schieten, afhankelijk van hoe diep ze de trekker indrukken.

Dankzij de kracht van de PS5 is het ook mogelijk om meer levende wezens in de werelden te plaatsen, die ook vanuit verschillende dimensies de spelwereld betreden. Tot slotte wordt nogmaals bevestigt dat laadtijden tot het verleden behoren.

Wanneer Ratchet & Clank: Rift Apart verschijnt is nog niet bekend, wel kun je natuurlijk nog de eerste trailer bekijken. Eerder werd al bekend gemaakt dat ook het nieuwe vrouwelijke karakter speelbaar is in de game.

 1.   
  mmx's avatar

  Dat scheelt de laad tijden dus.Even off topic ik zag op You tube prijzen voorbij komen van 399 tot 499 dollar weten jullie hier al iets over.

 2.   
  Rijstekorrel's avatar

  Dit gaat zeker weer leuk worden 😀

 3.   
  Sa.'s avatar

  Volgens mij is dit de eerste keer dat we officieel iets horen over de functionaliteit van de adaptive triggers, wat vet!

  Ben heel benieuwd hoe andere games dit gaan oppakken.

 4.   
  BozeBever's avatar

  Een showcase game voor een nieuwe console. Over het algemeen niet de beste games, maar ik heb toch wel vertrouwen in deze. Iemand met technische kennis die mij kan vertellen of het ‘echt’ zo is dat het switchen van deze dimensies enkel mogelijk is met een snelle SSD? Lijkt mij dat het vooral het inladen aan het begin van het level dit doet?

 5.   
  OnOwned's avatar

  @mmx: We weten net zo veel als jij helaas. In de redactie verwachten veel mensen, inclusief ik, dat het 499 wordt. Ik zou ook positief verbaasd zijn als, in ieder geval de disc-versie, minder kost dan dat. Maar het is gewoon geduldig wachten op Sony deze zomer.

 6.   
  mmx's avatar

  @OnOwned: als hij komt koop ik hem toch,bedankt voor de info.

 7.   
  TylerDurden8's avatar

  @Sa.: ikweet niet maar klinkt tot nu toe als gewone triggers die je meten hoever je de trigger indrukt. dat hebben alle controllers al heel lang.