Gigantische lek treft Rainbow Six Siege; operators, maps en meer gelekt

Hoewel het tweede seizoen, Operation Steel Wave, pas enkele dagen live is in Rainbow Six Siege, heeft er een gigantische lek plaatsgevonden die nagenoeg alle nieuwe content voor de rest van Year 5 laat zien.

Om te beginnen krijgen we, zoals Ubisoft al aan het begin van dit jaar heeft laten doorschemeren, nog maar twee operators voor de rest van Year 5. Eén aanvallende operator en een verdedigende operator. In het derde seizoen mag je Third Echelon’s Scout aan je roster toevoegen.

Scout bezit over een SC3000K Assault Rifle of MP7 Submachine Gun als primary, met daarbij een 5.7 USG handpistool. De gadgets waarover Scout beschikt zijn een simpele handgranaat of claymore. Als unieke vaardigheid heeft Scout een – dit is waarschijnlijk een werktitel – Drill Camera, een camera die een viertal aan kleine projectielen op de muur kan plaatsen die vervolgens, gelijkwaardig aan Twitch haar drone, schade kan aanrichten aan de vijand.

 

In het vierde seizoen staat de operator Aruni, of Jordan, voor de nieuw beveiligde deur om je leven helemaal zuur te maken. Aruni haar unieke vaardigheid is de Surya Gate, een nieuwe variant voor Castle. Deze gadget creëert een soortement poort van laserstralen die liefst 40 damage aanrichten wanneer de vijand er doorheen loopt. Gelukkig gaat hij, als we de geruchten mogen geloven, na twee keer doorheen lopen kapot. Verder beschikt Aruni over een P10 RONI Submachine Gun of Mk 14 EBR Marksman Rifle, als pistool heeft ze dan weer een PRB 92. Verder mag ze haar arsenaal uitbreiden met prikkeldraad of een kogelvrije camera.

Toch is dat nog niet alles wat betreft Aruni. De Thaise operator mist namelijk haar linker onderarm, die vervangen is voor een prostaat. Een prostaat die tevens een uiterst gewelddadige passieve kracht kent. Zo kan Aruni gigantische gaten maken in alles dat breekbaar is, vergelijk het met de impact van een kogel afkomstig van een shotgun. Ja. Die wil je niet tegenkomen tijdens een avondje stappen.

Met Operation Steel Wave is het algehele arsenaal van defensieve operators ietwat verbreed met de komst van de Proximity Alarm. Toch mist er nog wat aan de aanvallende zijde, iets dat opgevuld gaat worden met de Secondary Hard Breacher een apparaat die een klein gat kan slaan in verstevigde muren.

Naast de operators voor de komende seizoenen zijn ook de reworked maps Skyscraper en Chalet te zien. Skyscraper was vanaf het begin af aan behoorlijk klein en rommelig, de hernieuwde versie laat zien dat het echter behoorlijk ruimer en ietwat opgeruimd is geworden. Hoewel dat niet met volle zekerheid is te zeggen aangezien er nog enkele textures missen, wat overigens geheel normaal is omdat er gewoon nog aan de map gewerkt wordt.

 

Hoewel ik het net al even had verklapt, is ook de ‘nieuwe’ Chalet te bezichtigen. Hier geldt eigenlijk hetzelfde, ook hier missen nog enkele textures. Toch lijkt de rework van Chalet van een groter kaliber te zijn dan die van Skyscraper. Wat alleen al aan het begin is te zien. Ramen zijn dichtgemetseld, het begin is een stuk ruimer geworden en bevat minder deuren, de trap naar beneden zit op een andere plek en de spawn peek waarbij je naar buiten kan rennen is verholpen.

 

Maar ook kleinere zaken zoals nieuwe scopes zijn uitgelekt. Zo zijn er liefst vier nieuwe vizieren te zien. Een nieuwe Holographic, Red Dot, 1.5x en 2.0x moeten de game verbeteren. Al kan je dat ook zelf doen. Zo komt er een instelling waarmee je per vizier je sensitivity kan aanpassen. Het is daarentegen niet helemaal zeker te noemen dat deze vizieren ook daadwerkelijk dit jaar komen. Het kan zijn dat ze worden doorgeschoven naar volgend jaar.

Daarnaast is er vanaf 9 juli is een nieuwe gamemode in de Arcade playlist te spelen. Nutrition neemt je mee langs nagenoeg elke operator. Wanneer je namelijk een ronde wint, worden alle operators uitgesloten die het scorebord hebben doen veranderen. Misschien wordt het dan toch eens tijd om mijn horizon te verbreden en mijzelf te verdiepen in andere andere operators dan Buck en Jäger te kiezen.

Natuurlijk bewaar ik het beste voor het laatste. Zoals iedere fervent Rainbow Six Siege-speler inmiddels weet is The Lord, Tachanka, een cultheld in de community. Hoewel de Rus een rework staat te wachten, krijgt hij ook nog eens een Elite skin waarbij zijn bovenlijf nogal ontbloot is. Als je hier geen rode oren van krijgt, dan weet ik het ook niet meer.

Het tweede seizoen, Operation Steel Wave, is vanaf nu beschikbaar, wanneer het derde en vierde seizoen precies naar Rainbow Six Siege komen is voor het moment nog onduidelijk. Wel kan jij een ontzettend toffe Rainbow Six Siege Headset winnen! Kijk vooral even naar de unboxing van het speciale Rainbow Six Siege Year 5 pakket om te horen hoe jij precies die toffe headset kan winnen!

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren