FIFA 21 releasedatum bekend

Elk jaar zijn er elke keer weer enkele zekerheden, het jaar begint, het jaar eindigt en er verschijnt een nieuwe FIFA ergens in het jaar. Tijdens de EA Play Live heeft Electronic Arts de releasedatum van FIFA 21 uit de doeken gedaan.

Vanwege de huidige coronacrisis heeft de UEFA het advies afgegeven om de transferdeadline op 4 oktober te stellen. Betekende dat de nieuwste FIFA-iteratie ietsjes later dan normaal verschijnt, meestal komt deze nieuwe FIFA aan het einde van de maand september uit. Nu is dat ietsjes later, namelijk 9 oktober, waardoor EA nog heel even de tijd heeft om alles klaar te maken voordat de game verschijnt.

Want de game verschijnt officieel pas op 9 oktober, maar drie dagen voordat FIFA 21 verschijnt is de game ook te spelen voor de mensen die de Champions Edition of Ultimate Edition hebben gepre-ordered. Daarover gesproken, ook de extraatjes die je bij de verschillende edities krijgt zijn uit de doeken gedaan.

Bij de Standard Edition krijg je tot drie zeldzame goud-pakketten, één per week gedurende een duratie van drie weken. De coverster-leenitem voor liefst vijf verschillende Ultimate Team-wedstrijden, een Ultimate Team Ambassadeur-spelerkeuze die je drie wedstrijden kan gebruiken en als laatste een speciale Ultimate Team-tenue en stadion.

Bij de Champions Edition krijg je al snel wat betere extraatjes, zoals de drie dagen vroegtijdig toegang, twaalf zeldzame pakketten, de coverster-leenitem, de FUT Ambassadeur-spelerkeuze, de Ultimate Team-tenue en stadion en als laatste een speciale ‘Talent van eigen bodem’, die je tot het wereldklasse-niveau in het speltype carrière kan brengen.

Als laatste is daar nog de Ultimate Edition, de meest exclusieve editie. De extraatjes bij deze editie zijn exact hetzelfde als degene van de Champions Edition. Echter krijg je bij deze editie 24 zeldzame goud-pakketten, twee per week gedurende twaalf weken, en een niet-verhandelbaar Ultimate Team 21 Ones to Watch-item. Let echter wel op, deze editie kan je alleen pre-orderen tot uiterlijk 14 augustus. Wat dus betekent dat de Ones to Watch-kaarten ook in FIFA 21 zullen verschijnen.

Volta Football maakt weer een terugkeer, de UEFA Champions League-licentie ligt nog steeds bij Electronic Arts en keert daarom ook terug en als laatste is de CONMEBOL Libertadores nog aanwezig in de game.

FIFA 21 verschijnt op 9 oktober voor de PlayStation 4, Xbox One, en pc. Wanneer de volgende generatie aan console verschijnt komt FIFA 21 ook uit op deze platformen.

  1.   
    BozeBever's avatar

    Ergens in oktober… Je verwacht het niet!!!