Horizon Forbidden West verschijnt in 2021

Met de onthulling van de PlayStation 5, gedurende het Future of Gaming-evenement, heeft Sony tal van nieuwe games laten zien die op diens Next-Gen console moet verschijnen. Eén daarvan is het vervolg op Horizon Zero Dawn, Horizon Forbidden West.

In een nieuwe video vertelt de ontwikkelaar achter Horizon Forbidden West, het Nederlandse Guerilla Games, over hetgeen dat verwacht mag worden met de komst van de sequel.

Game Director Mathijs de Jonge laat in deze video weten dat Horizon Forbidden West, dat refereert naar een ‘mysterieuze nieuwe grens dat zich uitstrekt van Utah helemaal tot aan de Stille Oceaan’. Groter is dan het origineel. Iets dat realiseerbaar is met de kracht van de PlayStation 5 die er bijvoorbeeld voor zorgt dat het snel reizen tussen twee verschillende punten, in een oogwenk gebeurd.

Maar ook de wereld is anders. Het is levendiger, gevuld met verschillende landmarks en je kan zelfs onderwater de wereld verkennen. Gevaar blijft natuurlijk altijd op de loer, zeker met de nieuwste tribe die een manier hebben gevonden om de gevaarlijke robots voor zich te winnen.

Als laatste laat de Jonge weten dat Guerilla Games ernaar streeft om Horizon Forbidden West in het jaar 2021 uit te brengen op de PlayStation 5. Nu maar hopen dat de game niet te maken krijgt met vertraging.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren