Zeroara naar Max Raid Battles in Pokémon Sword en Shield

Het concept van live services en events heeft ook Pokémon Sword en Shield in zijn greep. Zo nu en dan komen er namelijk speciale versies van Pokémon naar Max Raid Battles, waarin ze hun Dynamax- of zelfs Gigantamax-vorm aannemen en dus extra krachtig zijn. Om de release van de eerste uitbreiding te vieren, is het nu weer zo ver: er komt een – deze keer wel heel bijzondere – Pokémon naar Max Raid Battles, namelijk Dynamax Shiny Zeroara.

Als meer dan een miljoen spelers Gigantamax Zeraora weten te verslaan, krijgen ze ook de Shiny-variant van deze mythische Pokémon. Wel zitten hier wat (vervelende) voorwaarden aan verbonden. Om namelijk in aanmerking te komen voor de eventuele Shiny Zeroara, moet je tussen 17 juni en 28 juni een Pokémon uitwisselen tussen Pokémon Home en Pokémon Sword of Shield. Pokémon Home is een betaalde (en flink winstgevende) dienst, dus helemaal gratis zul je Shiny Zeraora niet krijgen.

Ook is het zo dat je de Zeraora in Max Raid Battles niet kunt vangen, zelfs niet als je wint. Je bent dus afhankelijk van of er meer dan een miljoen spelers zijn die de strijd aangaan tegen het mytische donderwezen en winnen. Om Zeroara overigens überhaupt uit te kunnen dagen, moet je beschikken over de nieuwste versie van het Wild Area News. Als het goed is download je die automatisch als je Nintendo Switch is verbonden met het internet, maar via de Mystery Gift-optie kun je het ook handmatig downloaden.

Mocht Gigantamax Zeroara inderdaad een miljoen keer verslagen worden, krijg je de Shiny-variant van de mythische Pokémon via Pokémon Home toegestuurd.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren