Rainbow Six Siege Operation Steel Wave nu beschikbaar

Een aantal weken geleden had ik al de kans om Operation Steel Wave, het tweede seizoen van het vijfde jaar van Rainbow Six Siege, uit te mogen proberen. Nu het seizoen al enige tijd beschikbaar was op de testservers, is het nieuwste seizoen nu beschikbaar.

Operation Steel Wave brengt (voorlopig) voor de laatste keer twee nieuwe karakters, een aanvallende en defensieve operators, naar het strijdveld toe. Ditmaal zijn de Noorse Ace en Zuid-Afrikaanse Melusi de nieuwste operators in Rainbow Six Siege.

Ace beschikt over diens S.E.L.M.A, een hard-breach tool waarmee hij gaten in verstevigde muren kan maken. Melusi is daarentegen een behoorlijk controlerende verdediger met haar banshee, een plaatsbare elektronische gadget die aangeven waar een vijand is en gelijktijdig ook nog eens vertragen.

Ook is er een nieuwe gadget geïntroduceerd voor alle verdedigers, die wel iets wegheeft van de Banshee. De Proximity Alarm is een kleine, gooibare en kleverig alarm die hevig gaat piepen wanneer er een vijand in de buurt is. Het perfecte gadget om informatie te winnen waar een vijandelijke operator zich bevindt.

Het vijfde jaar kent geen nieuwe speelvelden, alleen maar opnieuw gemaakte maps. House is de map die dit keer de rework heeft gekregen, al is deze strijdveld alleen in de casual-modi te spelen.

Operation Steel Wave is vanaf nu gratis beschikbaar op de pc, PlayStation 4 en Xbox One. Wil je alles weten over dit seizoen en daarbij ook nog eens mijn bevindingen van Operation Steel Wave lezen? Check dan vooral de in-depth preview waar ik een stuk dieper op de stof inga die naar Rainbow Six Siege komt in dit tweede seizoen.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren