Nieuwe Skater XL gameplay trailer neemt je mee naar het schoolplein

Mocht je pertinent nu al aan een skate simulator willen beginnen en geen tijd hebben om op de remake van het legendarische Tony Hawks Pro Skater 1 & 2 te wachten, geef dan Easy Day Studios even een moment van je tijd om Skater XL aan je te demonstreren. In de laatste gameplaybeelden die tijdens de Future Games Show zijn getoond, nemen ze je graag mee naar een iconisch vergezicht: het schoolplein.

Skate games zijn er inmiddels al voldoende, maar er zijn er tegenwoordig maar weinig die door het merendeel als goed worden beoordeeld. Zelfs Tony Hawk leek in Pro Skater 5 aardig van zijn deck te zijn gesodemieterd, waarbij we hopen dat de remake van deel 1 en 2 die schade weer zal herstellen. Skater XL – welke al een aardige tijd in early access verkeert – lijkt die cyclus van negatieve reviews te willen doorbreken en is daar best succesvol in. De Steam-beoordelingen zijn namelijk ‘erg positief’.

De gimmick van Skater XL huist hem in de besturing van je skater, welke dus helemaal geen voorgeprogrammeerde tricks ter beschikking heeft. In plaats daarvan bestuur je ieder van zijn voeten apart, zodat jij met je eigen input bepaalt wat deze doen. De balans zoeken tijdens een grind, of het een ollie wordt of een kickflip… het komt allemaal neer op wat jij met je analoge sticks doet.

Lijkt het je wat? Dan kun je nu voor een acceptabele €16,79 al aan de gang met de early access-versie op Steam. Speel je liever op de console, dan moet je nog een maandje wachten. In juli zal de game dan namelijk ook verschijnen op de PlayStation 4, Xbox One en de Switch, al kost Skater XL tegen die tijd bijna 45 piek.

Meer Skater XL

  1.   
    Rijstekorrel's avatar

    Ik heb op zich na jaren best wel weer eens zin in een skate game, maar ik wacht lekker nostalgie op Tony Hawk remake.

  2.   
    CHILLOZZ's avatar

    Dit kan ik wel waarderen. Eindelijk weer eens een skate game. Hopelijk met goede besturing..

    Maar ben ook blij dat we de goede oldskool tony hawk weer kunnen spelen 😀