Ontwikkelaar Wales Interactive vertelt meer over Maid of Sker in nieuwe gameplay trailer

Het is niet vaak dat Welsh folklore een plekje krijgt in het survival-horror genre, dus ontwikkelaar Welsh Interactive – bij sommigen wellicht bekend van games als Late Shift en Soul Axiom – doet zelf maar een poging om diens gruwelijke volkssprookjes bij de rest van de wereld onder ogen te brengen. Maid of Sker is daarvan het resultaat, waarover de ontwikkelaar graag iets meer wil vertellen.

Gedurende de Future Games Show van gisterenavond werd de game een stuk uitvoeriger getoond, waarbij vooral de nadruk werd gelegd op een zeer specifiek sleutelelement binnen de game: geluid. Of liever, hoe geluid je negen van de tien keer om zeep kan helpen. In Maid of Sker krijg je veelal te maken met vijanden die stekeblind zijn, dus zoiets triviaals als uitademen kan je al de kop kosten. Gelukkig overhandigt de game je ook sound based tools om de aandacht van je af te halen, zoals hieronder wordt getoond.

Maid of Sker verschijnt al behoorlijk snel, namelijk ergens in juli van dit jaar. De game zal verschijnen op Steam, PlayStation 4, Xbox One en Switch.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren