Goodbye Volcano High brengt dino’s en jeugdrama naar PlayStation 5

Ondergesneeuwd door andere games wellicht, maar tijdens Sony’s PlayStation 5-onthulling werden ook indiespellen als Goodbye Volcano High aangekondigd. In deze 2D-avonturengame van KO_OP kruip je in de handgetekende schubbenhuid van een dinosaurus aan het einde van haar middelbare schooltijd.

In Goodbye Volcano High maak je keuzes als Fang, een 18-jarige dinosaurus, en kun je diverse eindes bereiken. Romantiek en muzikale minigames maken deel uit van de spelervaring. De game is volledig gevoiceact.

Kun je voorbij de dino’s kijken, dan lijkt Goodbye Volcano High te willen tappen uit hetzelfde vaatje melancholie waar verhalende spellen als Night in the Woods en Life is Strange ook rijkelijk gebruik van maakte. Niche, maar voor de doelgroep allicht de moeite waard.

Goodbye Volcano High verschijnt ergens in 2021 op de PlayStation 5, maar maakt dan ook zijn opwachting op de PlayStation 4 en pc. Voor een dosis dinodrama hoef je dus niet per se een nieuwe console aan te schaffen. De PlayStation 5-versie maakt echter wel gebruik van de haptic feedback van de DualSense controller ten behoeve van de verhaalvertelling.

Meer Goodbye Volcano High

  1.   
    Jigneo's avatar

    ik neem aan dat hij ergens in 2021 verschijnt?

    2012 is al een paar jaar geleden 😉

  2.   
    Petor's avatar

    @Jigneo: Thanks for the feedback! Verbeterd! 🙂