Review: Spider-man DLC 3: Silver Lining

Lees ook de Spider-man review
Lees ook de Spider-man: The Heist review
Lees ook de Spider-man: Turf Wars review

“In de vorige review ging Spider-man met behulp van politiekapitein Yuri Watanabe de strijd aan met de gemene Hammerhead! Hij wil de maffiafamilies in de stad buiten spel zetten en gebruikt daarvoor de wapens en materialen van het private militiebedrijf Sable International. De eigenaar van het bedrijf is hier niet blij mee en ze brengt een bezoek aan New York om te kijken wat er met haar spullen is gebeurd.”

We gaan verder met het reviewen van de Spider-man DLC, waar ik mede dankzij de coronacrisis tijd genoeg voor heb. Het laatste deel van de drieluik draagt de naam Silver Lining en zoals de titel doet vermoeden krijgen we het aan de stok met Silver Sable. Zij is eigenaar van Sable International en wil weten hoe het komt dat Hammerhead spullen van haar bedrijf heeft kunnen stelen. En daarbij is ze niet blij dat Spider-man dit niet gewoon had opgelost.

Ondankbaar begin

Dat is me daar toch een groot nadeel van het zijn van een burgerwachter. Je bent dag en nacht in de weer om de stad veilig te maken, maar dat brengt gelijk met zich mee dat mensen eraan wennen en boos worden als je één klein dingetje niet kunt oplossen. Silver Sable komt in het begin van dit deel over als een verwend kind; kwaad op Spider-man dat hij de zaak niet gewoon heeft opgelost. Dat was overigens ook niet gemakkelijk geweest, want met de apparatuur van Sable heeft Hammerhead een behoorlijk sterk leger opgebouwd. In de DLC zal je dat wederom merken als ze zijn uitgerust met jetpacks, schilden en andere wapentuig en de DLC gaat er dus ook vanuit dat je de game goed onder de knie hebt. De nieuw geïntroduceerde zwevende mijnen zijn ook een behoorlijke kluif.

Hoewel Silver Sable rete-irritant is, is het verhaal van politiekapitein Yuri Watanabe een stuk interessanter, al zal ik deze hier natuurlijk niet verklappen. Wat ik wel kan zeggen is dat we wederom veel op onderzoek moeten gaan om de plannen van Hammerhead te achterhalen. Hij is heel veel apparatuur van Sable aan het stelen in de stad en jij dient daar een stokje voor te steken. Ook kom je een nieuwe partner tegen die namens Sable humanitaire goederen verzameld omdat Sable’s (fictieve) thuisland Symkaria in oorlog verkeerd. Dit stelt je in staat nieuwe submissies te spelen waar je waarhuizen met humanitaire goederen moet bevrijden van de mannen van Hammerhead. Een leuke manier om weer veel te kunnen sneaken en schoppen, maar weer niets vernieuwend.

Wéér Screwball

Internetster Screwball heeft ook weer een nieuwe minigame bedacht, wat simpelweg een variant is op een minigame van The Taskmaster in de basisgame. Je dient binnen beperkte tijd verschilllende bommen te vinden en is dus niet heel vernieuwend. Wel is het mogelijk om Screwball eindelijk te stoppen als je genoeg van haar minigames hebt gespeeld in de drie DLC-delen.

Conclusie

Qua verhaal weet Silver Lining niet te overtuigen, al zijn er wel grappige momenten tussen Spider-man en Silver Sable te vinden en wordt ook de relatie die je hebt met Miles Morales op een toffe manier uitgediept. Toch voelt het geheel van DLC een beetje alsof het uit de basisgame is gehaald. Met een game als Spider-man, waar de gameplay qua webslingeren en gevechten zo tof is dat méér Spider-man altijd welkom is, is ook de DLC welkom. De bundel is op dit moment in de aanbieding en een tientje is dit absoluut waard, maar veel meer ook niet.

Spider-man: Silver Lining is los verkrijgbaar voor 7,99, maar zowel de basisgame als de DLC-bundel zijn op dit moment in de aanbieding in de PlayStation Store.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren