The Last of Us Part 2 toont nieuwe gameplaybeelden

PlayStation heeft met de nieuwste State of Play van afgelopen avond nieuwe gameplaybeelden van The Last of Us Part 2 uit de doeken gedaan. Ook stond Director van het vervolg op The Last of Us, Neil Druckmann, eerst stil bij hetgeen dat anders is aan het tweede deel.

The Last of Us Part 2 speelt zich namelijk enkele jaren na het eerste deel af. De wereld is veranderd en er heeft een gebeurtenis plaatsgevonden waardoor Ellie op wraak uit is.

De vijanden in The Last of Us Part 2 kunnen worden gevonden in het Washington Liberation Front (WLF), deze soortement leger wilt een terugkeer naar hetgeen dat Amerika vroeger was. Zij hebben de beschikking over moderne wapens, maar ook honden die jou kunnen opsporen wanneer je verschuilt bent.

Een andere groepering die als vijand kan worden beschouwd is de gelovige cult genaamd Scars. Deze groepering heeft die naam gekregen vanwege de diepe littekens die zij hebben opgelopen in hun gezichten.

Maar natuurlijk heb je ook de geïnfecteerden, die door de jaren heen zijn geëvolueerd en nog dodelijker zijn. De Clickers uit het eerste deel zijn teruggekeerd, maar er zijn ook nieuwe soorten zoals de Shamblers en nog enkele onbekende geïnfecteerden toegevoegd.

Natuurlijk waren details over de wereld waarin The Last of Us 2 zich plaatsvindt niet het enige dat was getoond. Ook is een missie te zien waarin Ellie vijandelijk gebied infiltreert om de personage Nora te vinden. In de bijna tien minuut durende nieuwe gameplay is te zien hoe Ellie in dit deel zwemt, opgaat in de omgeving en natuurlijk koelbloedig vijanden afmaakt.

Hoewel er nog veel meer te vertellen is over de The Last of Us Part 2, laat ontwikkelaar Naughty Dog het voor nu hierbij. Zo zijn er nog genoeg mysteries over voor 19 juni, de dag waarop The Last of Us Part 2 exclusief voor de PlayStation 4 verschijnt.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren