Ubisoft kondigt Anno History Collection aan; verschijnt 25 juni

Met Anno 1800 ging de serie als geheel weer terug naar het verleden: na Anno 2070 en Anno 2205 luisterde Ubisoft naar de fans en ging men weer naar een historisch tijdperk. En het mag gezegd worden dat dat niet zonder succes is gebleven: mede dankzij deze game wist Ubisoft in Q3 van 2019 de meeste winst op pc te maken, waarbij zelfs op de immens populaire PlayStation 4 minder winst werd gemaakt door de Franse gigant.

Maar nu gaat Ubisoft nog een stapje verder in het ‘terug naar de roots’-denken: de eerste vier Anno-games worden opnieuw uitgegeven voor moderne hardware. De games worden in een bundel gezet, genaamd de Anno History Collection. En het beste nieuws is nog wel dat deze al binnen een maand verschijnt, namelijk op 25 juni. De History Collection belooft ondersteuning voor moderne 64-bits-systemen met Windows 10, inclusief de mogelijkheid tot 4K.

Concreet gaat het dus om Anno 1602, Anno 1503, Anno 1701 en Anno 1404, waarbij vooral de eerst- en laatstgenoemde bij ondergetekende hoog aangeschreven staan. Echter, zeker Anno 1602 en 1503 hebben het op moderne pc’s lastig. Dit uit zich bijvoorbeeld in crashes bij explosies op het scherm, of grafische glitches. Ook GOG, het platform dat oude games weer speelbaar poogt te maken, is er niet volledig in geslaagd deze problemen te verhelpen. Laten we hopen dat het Ubisoft zelf wél lukt.

In het persbericht wordt gesproken van ondersteuning voor moderne hardware, Windows 10 en 64-bits-systeemarchitectuur. Ook de online multiplayer keert terug en de interface en besturing zijn opgepoetst. Als klap op de vuurpijl bieden de nieuwe versies zelfs ondersteuning voor je oude save files!

Het bedrijf doet er overigens alles aan om niet het woord ‘remaster’ te gebruiken. Er wordt weliswaar gesproken van ondersteuning van 4K-resolutie, maar dat wil niet zeggen dat de textures ook daadwerkelijk geüpdatet worden. Het betekent (waarschijnlijk) slechts dat dingen als de geüpdatete interface ook nog bruikbaar zijn op hogere resoluties dan waar de games oorspronkelijk op berekend waren.

Heb jij, net als ondergetekende, 25 juni al omcirkeld in je agenda? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Anno History Collection

  1.   
    BozeBever's avatar

    Quanta Costa?

    1404 is nog steeds een prachtige game die ik met plezier speel. Iets simpeler qua opzet dan 1800, en dat maakt het wel zo prettig om te spelen op een laptopje. 1701 idem al zou ik gewoon 1701 behouden. Helaas zijn 1602 en 1503 echt een ‘thing of the past’. Komen totaal niet meer mee.

    1404 kost al heel weinig incl Venice. Meer dan 20 euro voor de hele collectie is te veel. Kan je 1404 beter los kopen. Rest zal je toch niet aanraken 😉