No Man’s Sky volgende maand naar Xbox Game Pass

No Man’s Sky kende een controversiële launch: de marketing voor de game beloofde een stuk meer dan er daadwerkelijk in de game aanwezig was. Sony gaf dit later toe, maar dat mocht destijds niet baten: vele pc-gamers vroegen hun geld terug op Steam en er kwamen zelfs officiële onderzoeken naar de marketingcampagne.

Maar er is één groep spelers die weinig mee heeft gekregen van deze controverse: Xbox-gamers. Anderhalf jaar na release werd de Xbox One-versie aangekondigd en in augustus dat jaar was de port een feit – mét de nieuwe NEXT-update. Deze maakte een heleboel goed, dus Xbox-bezitters kregen meteen de volledige (beloofde) ervaring.

Maar er zijn natuurlijk altijd mensen die eerst de kat uit de boom kijken, om vervolgens die hele kat te vergeten. Voor hen is er potentieel goed nieuws: No Man’s Sky komt naar de Xbox Game Pass. Deze abonnementsdienst vierde onlangs de mijlpaal van 10 miljoen gebruikers, en al die mensen krijgen volgende maand dan ook toegang tot No Man’s Sky voor een zeer schappelijke prijs.

Ook voor bestaande spelers is dit goed nieuws. Hoewel ontwikkelaar Hello Games zegt dat er nog altijd een stabiele spelersbasis is, zal deze stap ongetwijfeld de nodige nieuwe actieve spelers aantrekken, wat het voor iedereen makkelijker maakt om partners te vinden voor missies.

Er is ook een Windows 10 Store-versie aangekondigd van No Man’s Sky, maar uit de aankondiging blijkt niet dat dit betekent dat de game ook naar de pc-versie van de Xbox Game Pass zal komen.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren