Baas van Platinum Games niet onder de indruk van new gen

Veel ontwikkelaars zijn erg enthousiast over de nieuwe generatie consoles en met de komst van de Unreal Engine 5 kunnen wij ook niet wachten om ermee aan de slag te gaan. Toch is niet iedereen enthousiast, want de grote baas van Platinum Games (NieR: Automata, Bayonatta 2) staat niet te springen van blijdschap. In gesprek met VGC laat Atsushi Inaba het volgende weten:

“I don’t want to sound like, ‘hey, I know everything about the new consoles and they’re boring’. But with the information that I have now, I haven’t seen any extremely big surprises. When you’re simply seeing graphical improvements or just ‘faster, bigger’… Obviously it’s nice, but it doesn’t have that same inventive quality that really surprised me with past consoles.”

De beste man vind een nieuwe stap in grafische kracht niet genoeg en vindt een richting als de Nintendo Switch heeft genomen veel innovatiever:

“There’s not the extreme surprise or the unexpected quality that I felt from the leap to previous consoles. Now I see the announcements and I think, ‘oh, that’s cool’ and then the next minute I think, ‘hmmm… what should I watch on Netflix tonight?”

Hoewel simpelweg betere graphics inderdaad niet heel innovatief is, denken we bij Gamersnet dat krachtigere systemen ontwikkelaars meer kansen biedt om innovatief te zijn in games en gameplay. Wij kunnen in ieder geval niet wachten op de PlayStation 5 en Xbox Series X.

 1.   
  mmx's avatar

  Ik kan ook niet wachten op de ps5

 2.   
  Patrick Meurs's avatar

  Atsushi Inaba loopt al bijna een jaar lang te verkondigen dat hij niet echt lauw wordt van de PS5 en Series X (toen nog Project Scarlett).

  Hij houdt in ieder geval voet bij stuk…

 3.   
  DeAdSeYe's avatar

  Ik ben ook niet onder de indruk en zal waarschijnlijk geen next-gen kopen.

  Ook kwa grafisch ben ik niet onder de indruk. Het ziet allemaal leuk en aardig uit, maar in de computer wereld is dit allemaal allang mogelijk.

  Ik spendeer het geld liever aan een RTX 3080 die mogelijk dit jaar uitkomt.

 4.   
  rolf1977's avatar

  Ik ben ook niet onder de indruk van hem…

 5.   
  BozeBever's avatar

  De innovatie is er op dit moment ook wel een beetje uit. Het enige waar nog wel wat rek in zit is grafisch mooiere games of andere ervaringen. Iedereen die roept dat de Nintendo Switch zo een revolutie is: Objection! Het is een mooiere handheld maar een lelijke thuisconsole. De Wii bracht wel echt wat nieuws.

  Waar denk ik door de nieuwe consoles wel ruimte voor is, is eindelijk de massaontwikkeling van VR, ook voor consoles. PS VR was een leuk begin, en hoop oprecht dat ze het doorpakken. Daar zit innovatie! Daar zitten nieuwe ervaringen.

 6.   
  nanathan's avatar

  Gaat dit over next gen consoles of over EA games ?

  Overigens heeft hij tot op een bepaald punt wel gelijk. Echter hoeft het niet altijd de hardware te zijn die moet vernieuwen. De ideeën van de software ontwikkelaars moeten ook innoverend zijn en ik geloof dat er met VR nog heel veel mogelijk is. Daar is dus ook veel rekenkracht voor nodig.